„V rukavičkách rozhodně nehráli“,
Klub

„V rukavičkách rozhodně nehráli“,

Redakce

říká mladoboleslavský obránce Petr Krátký (22 let) o drnovických fotbalistech.
Hosté z Moravy se snažili hlavně v prvním poločase přejít přes mladoboleslavské obránce, ale jejich akce končily v ofsajdové pasti domácích obránců.

Petře, jak se ti jevili drnovičtí útočníci v nedělním utkání (14.3.). V čem byli nebezpeční a na co jste si museli dávat pozor?
Já osobně čekal od drnovických útočníků více. Nebezpeční byli hlavně Třasoň, dále Holomek a vysoký Tuma. Z jejich strany však nebyl žádný pohyb a v našich zadních řadách byl ve vzduchu bezchybný Wozniak a ten si je hlídal. My jsme si museli hlavně dávat pozor na nakopávané míče, které směřovaly právě na jmenované fotbalisty. Soupeř rozhodně v rukavičkách proti nám nehrál.

Můžeš alespoň zprostředkovaně říci z ohlasů tvých spoluhráčů, jak to bylo v šesté minutě při prvním gólu? V tisku byla vlastní branka přisuzována Macháňovi, v zápise rozhodčího to byl Schindler a my u zrodu branky viděli na dálku Romana Bednáře….
Já jsem stál vzadu a vše jsem dobře viděl. Cigánek kopal trestný kop, ten kopl nádherně, ve výskoku byli dva hráči – Bednář a drnovický Macháň. Od jednoho nebo druhého míč „lízl“ ještě někoho a míč spadnul na zadní tyč Burešovy branky. Takto jsem to viděl já.

Prozraď, co znamená tvé životní krédo: „Co nejvýš, co nejdál“?
Ve fotbale co nejvýš a nejdále mám na mysli třeba jednou do zahraničí. Zatím nevím kam – co bude, to bude.

Jak proběhlo pozápasové zhodnocení ze strany trenérů?
Zápas se hodnotí až třetí den (17.3.). V pondělí jsme měli jenom regeneraci, v úterý volno.

V úterý 16.3. jste měli den volna – to bylo za nedělní vítězství anebo v opačném případě byste měli trénink?
Jak jsem řekl, den po zápase chodíme na regeneraci a druhý den po zápase bývá volno. Ta únava ze zápasu přichází právě druhý den.

Hosté z Drnovic dostali pět žlutých karet za tvrdost. Jak jste to „přestáli“, jsou šrámy a pohmožděniny?
Nikdo nic vážného neměl, jen Wozniak menší problém s kolenem, jinak vše v pořádku.

Ve druhé lize už působíš od roku 2000. Můžeš srovnávat Drnovice a nedělního soupeře Most? Nebude Most přece jen doma více nebezpečnější a agresivnější? Most bude rozhodně doma nebezpečným soupeřem, jednak hrajeme venku a hlavně nám bude chybět fantastické mladoboleslavské publikum. Tam jich zase tolik nepřijede. Myslím si, že Most nám bude chtít ukrást tři body, protože v minulém kole prohráli v Jihlavě rozdílem jedné branky. Nic nebude na severu Čech zdarma. Budeme muset všichni bojovat.

Kdo tě do Mladé Boleslavi přivedl a do kdy máš zde smlouvu?
Přišli jsme s Tomášem Cigánkem z Prostějova a tenkrát na nás dostal tip trenér Petržela. A já zde mám smlouvu ještě rok a půl.

V případě postupu do ligy to vychází, že zde zůstaneš?
Strašně rád zde zůstanu, protože hrát první ligu je můj sen.

Pamatuješ si svůj první zápas ve druhé lize?
Bylo to v Prostějově, ale proti komu, to si vážně nepamatuji. Bylo mi 18 let.

Fanshop banner