BOLESLAV MÁ NOVÝ REKORD
Klub

BOLESLAV MÁ NOVÝ REKORD

Redakce

Po dvou jarních kolech se fotbalisté Mladé Boleslavi vyhoupli do čela druholigové tabulky a jasně prokázali oprávněnost svých postupových ambicí.

Nedělní šlágr s vedoucími Drnovicemi měl prvoligovou kulisu, neboť na dvě tribuny boleslavského stadionu se namačkalo pět a půl tisíce diváků. „V minulé sezóně, kdy jsme bojovali rovněž o postup, přišlo na některé důležité zápasy také hodně lidí, ale tohle je rekord,“ pochvaloval si prezident klubu Josef Dufek.
Fotbal ve městě automobilů stále více táhne, a tak se na tribuně vedle svazového generálního sekretáře Petra Fouska či trenéra reprezentační „jedenadvacítky“ Ladislava Škorpila posadili primátor města Svatopluk Kvaizar, člen představenstva Škoda Auto a.s. Helmut Schuster, a dokonce i jeho přítel hudebník Felix Slováček! Zkrátka nepřišli ani ti, kteří se do ochozů nevešli a byli v tu dobu doma nebo na cestách, neboť regionální rádio Jizera přinášelo každých deset minut živé vstupy z tohoto prestižního souboje o první příčku.
Ambice klubu, i divácký zájem, rozhodly o tom, že stadion brzy změní svoji podobu i kapacitu. Ta se zvýší na šest a půl tisíce míst k sezení. Za tři týdny se bude v Mladé Boleslavi hrát duel s Prachaticemi premiérově za umělého osvětlení a v létě se začne za brankou s výstavbou třetí oboustranné tribuny, která bude i se svým interiérem společně sloužit fotbalovému i atletickému klubu.
I když domácí tým vyhrál nejtěsnějším rozdílem 1:0 a pomohl mu k tomu jen vlastní gól soupeře, diváci nadšeně aplaudovali každé vydařené akci.
Svěřenci trenérů Milana Bokši a Luďka Zajíce totiž předváděli běhavý moderní fotbal prvoligových parametrů. Po pravé straně neúnavně otevírala drnovickou obranu dvojice Krátký – Cigánek, které vlevo v podobném stylu sekundoval tandem Čáp – Čupr. Dirigentskou taktovku pevně držel ve středu hřiště Matějovský a stoper Wozniak „uskákal“ po přestávce čerstvě nasezané hlavičkáře Tumu s Pavlem Holomkem.
„Vnutili jsme soupeři naši hru, a když ve druhém poločase se pokoušel o nakopávané míče na urostlé útočníky, vysunuli jsme víc naší obranu, takže se hosté prakticky do žádné vyložené šance nedostali,“ prozradil kouč Luděk Zajíc účinnou a vítěznou taktiku, která Mladou Boleslav katapultovala na první místo.
Další klíčový zápas čeká nového druholigového lídra již ve třetím jarním kole, kdy se představí na půdě třetího Mostu. „Po herní i kombinační stránce je to velmi silný soupeř, který určitě bude chtít náš šestibodový náskok snížit,“ prorokuje těžkých nedělních devadesát minut mladší z boleslavské trenérské dvojice, který před pěti lety ukončil své angažmá v tomto severočeském klubu.

Fanshop banner