„Umělé osvětlení bude služba mladoboleslavským fanouškům“,
Klub

„Umělé osvětlení bude služba mladoboleslavským fanouškům“,

Redakce

říká prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek a věří, že do zápasu s Prachaticemi se vše stihne.
Montáž umělého osvětlení na mladoboleslavském fotbalovém stadionu finišuje. Vedení klubu pevně věří, že pokud nenastanou nějaké závažnější komplikace, bude se zápas 21. kola s Prachaticemi hrát už od devatenácti hodin (ve čtvrtek 8.4.).
A jak práce probíhají, kdy budou první zkoušky umělého osvětlení, na to jsme se zeptali prezidenta FK Mladá Boleslav Josefa Dufka.

V jakém stádiu prací se nyní montáž umělého osvětlení nachází. Stihne se to do 8.4.?
Momentálně jsou hotové všechny zemní práce a betonářské práce. Nyní se čeká, až beton řádně dozraje. Od 25.3 do 28.3. proběhne montáž stožáru a finální práce na elektrickém zařízení, aby vše poslední týden v březnu bylo zprovozněno, zkolaudováno a následně uvedeno do zkušebního provozu. Chceme, aby se vše stihlo do toho 8. dubna a zápas s Prachaticemi se hrál ve večerních hodinách - tedy od 19 hodin.

Berete to tedy už za hotovou věc, že premiéra umělého osvětlení bude 8.4. večer?
Beru to na sto procent, ale nikdy nevíte, co se může stát. My s tím počítáme, protože na ČMFS už máme i žádost o posunutí hracího času z původních 16.30 právě na 19 hodin.

Co říkáte rozhodnutí ČMFS, hrát opět první ligu v neděli. V případě postupu mladoboleslavských fotbalistů do nejvyšší soutěže je asi neděle pro mladoboleslavské diváky a ještě s umělým osvětlením daleko atraktivnější…..
Pro nás rozhodně a jsme rádi, že budeme mít osvětlení ještě v průběhu druholigové soutěže. Je to právě služba pro mladoboleslavské fanoušky, abychom mohli hrát i v neděli večer. Mladá Boleslav je na víkendy vylidněná, právě v neděli odpoledne se lidé vracejí domů a večer si budou moci zajít ještě na fotbal. V budoucnu bychom nejraději hráli nedělní utkání až od 19 hodin.

Fanshop banner