NEVZNÁŠEJÍ SE V POSTUPOVÝCH OBLACÍCH
Klub

NEVZNÁŠEJÍ SE V POSTUPOVÝCH OBLACÍCH

Redakce

Před více než pětitisícovou návštěvou, za niž by se nestyděl leckterý prvoligový klub, zdolali fotbalisté z města automobilů svého největšího konkurenta v boji o postup do nejvyšší soutěže.

Mladoboleslavští mají nyní na třetí, nepostupové místo šestibodový náskok, neboť další konkurenti klopýtli. Ale jejich kouč se ještě nevznáší v prvoligových oblacích. „Je to jistě cenný náskok. Teprve teď se však ukáže, jak my i Drnovice zvládneme v dalších kolech roli favorita,“ prohlásil prorocky kouč Mladé Boleslavi Milan Bokša.
Drnovice překvapily. V sestavě lídra z vesničky na Vyškovsku se neobjevili s výjimkou stopera Schindlera zkušení hráči. Ty poslal trenér Josef Mazura na trávník až v průběhu zápasu. „Pavel Holomek, Tuma i Gibala trénují po zranění pouze týden, proto jsem do základní sestavy nominoval zdravé hráče,“ vysvětloval kouč po utkání, v němž si jeho svěřenci vytvořili pouze jedinou pološanci. „Po prvním poločase jsme mohli prohrávat 0:2 nebo i 0:3, protože nás Boleslav přehrávala ve středu hřiště a v přechodu do útoku,“ uznal sympaticky kouč hostů.
Mnohem spokojeněji se pochopitelně tvářil jeden z dvojice boleslavských trenérů Milan Bokša, který musel litovat pouze jediného – že jeho svěřenci nedokázali jednobrankový náskok pojistit, takže se o nejtěsnější cenné vítězství museli strachovat až do závěrečného hvizdu rozhodčího Čuřína. „Po brzkém vedoucím gólu jsme se uklidnili, ale z dalších příležitostí jsme již nevytěžili. Ve druhém poločase jsme museli zareagovat na nasazení urostlých útočníků a dobrých hlavičkářů Tumy s Pavlem Holomkem, aby nás soupeř nezaskočil ze vzduchu nebo ze standardních situací,“ naznačil opatrnější herní noty po přestávce.
Drnovickým fotbalistům po utkání do řeči moc nebylo. „Nechytili jsme začátek zápasu, hráli jsme bez nasazení, proto se domácí dostali hlavně v prvním poločase do tolika šancí,“ posteskl si stoper Jaroslav Schindler, který sváděl permanentní souboje s boleslavským útočným tandemem Divecký – Bednář. „Měli jsme přidat druhý gól a dohrát zápas v klidu. Martin Čupr i já jsme ho měli na noze,“ pokyvoval hlavou Radek Divecký, který přišel v zimě na hostování u Teplic.
Ani jeho mladý parťák Roman Bednář, který se v minulém kole blýskl čtyřmi góly do sítě olomoucké rezervy, se včera neprosadil. „Dnes to tam prostě nepadalo, ale důležité je, že jsme Drnovice porazili. Vyhráli jsme zaslouženě,“ zhodnotil zápas za pár dnů jedenadvacetiletý šikovný útočník. Na otázku, jestli Mladá Boleslav udrží až do konce vedoucí příčku, na kterou se posunula, odpověděl šalamounsky. „Nám o první místo nejde, spíš o první ligu, do které všichni moc chceme postoupit,“ dodal s úsměvem.

Fanshop banner