Tentokrát to tam v Olomouci napadalo
Klub

Tentokrát to tam v Olomouci napadalo

Redakce

Lepší vstup do jarních kol II.fotbalové ligy si mladoboleslavští fotbalisté nemohli přát. V sobotním dopoledním zápase porazili olomoucké „béčko“ výrazným rozdílem. Na krátké zhodnocení jsme se zeptali jednoho z trenérů Luďka Zajíce.

Upřímně řečeno čekal jste tak výrazný výsledek 1:6 z Olomouce?
Myslím si, že to nečekal nikdo a já jsem nebyl výjimkou.

Vypadá to, že jste měli soupeře dokonale přečteného – co přičítáte tomuto „hokejovému“ výsledku?
Především podle mého to byla hra celého mužstva a hráči odvedli přesně to, co se od nich vyžadovalo. Samozřejmě ty branky vám tam někdy spadnou a někdy zase z těch mnoha šancí proměníte pouze jednu. A pak jste rád, že se vyhraje i 1:0 nebo remizujete, tentokrát to tam v Olomouci napadalo.

Prozraďte, kdo z vás dvou trenérů – zda vy nebo trenér Bokša, jezdíte sbírat informace o soupeřích, jak jsou vaše úkoly rozděleny?
Spíše to vychází z momentální situace a rovněž z částečné geografické polohy. Já to mám třeba blíže na Moravu a kolega Bokša byl tento víkend sledovat zápas v Mostě. Pro změnu já byl sledovat našeho nedělního soupeře Drnovice a viděl jsem i zápas Hradce Králové s Prachaticemi.

Takže dobře zmapované máte i Drnovice?
Smích… něco málo o nich víme…

Můžete zhodnotit klady a i případné zápory sobotního, prvního vystoupení svých svěřenců?
Pozitivní byl především přístup k tomuto utkání. Hráči byli maximálně koncentrovaní, po stránce nasazení hráli na doraz. Nevypustili žádný souboj, všude byli včas a hlavně se nedopouštěli zbytečných chyb. Na tomto těžkém terénu zvládli spoustu pěkných fotbalových akcí. Prostě to zvládli. Z tohoto pohledu to bylo velice pozitivní. A co se týče záporu, tak možná částečná ztráta koncentrace v závěru zápasu, ale to se nechá při tomto výsledku částečně omluvit. Ale kladů v tomto zápase bylo více než záporů.

Co byly vaše první slova po tomto utkání před hráči?
Základ bylo poděkování. Čas na proslovy není a hráči si vítězství sami vychutnávají. V tomto okamžiku po tomto utkání a i den potom je důležité, aby si hráči vítězství užili a jak jsem řekl vychutnali. Ale pak už se musí pracovat dál.

Jak byl upraven tréninkový režim po tomto vítězném zápase?
Druhý den – v neděli byl dopoledne pozápasový trénink a hráči měli volno v pondělí 8.března.

Fanshop banner