Bednářovo střelecké gala představení
Klub

Bednářovo střelecké gala představení

Redakce

Rázně vykročil mladoboleslavský tým do jarní sezóny. Mužstvu z Hané nasázel šest gólů z toho sám Roman Bednář skóroval čtyřikrát.

Už když se boleslavští hráči rozcvičovali na zmrzlém hřišti rozlehlého spartakiádního areálu v Olomouci, dorazila početná výprava mladoboleslavských fanoušků a ti ještě před utkáním vytvořili parádní atmosféru.
Od první minuty utkání bylo zřejmé, který tým se s přemrzlým terénem vyrovnal lépe. Mladoboleslavští hráči se pohybovali daleko lépe a hlavně byli daleko důraznějším a kompaktnějším mužstvem. Hned ve 13.min. potvrdil Radek Divecký proč přišel do Mladé Boleslavi. Po kombinaci na mladoboleslavské levé straně vysunul Matějovský kolmici na „Diváka“, který utekl olomouckým obráncům a podél reprezentačního gólmana české „devatenáctky“ Černého poslal míč do sítě. Byl to velice důležitý gól, který přišel ve vhodný čas a mužstvo uklidnil. O čtyři minuty později se výsledek opět měnil, Cigánek vymetl z dvaceti metrů levý horní roh olomoucké branky a Boleslav koncertovala. Míč putoval z nohy na nohu, hráči přesně plnili pokyny trenérů a z obou stran chodili před branku nebezpečné centry. Po jedné takové akci z leva unikl obránce Čáp, přesně posadil míč na Bednářovu hlavu a nejlepší boleslavský střelec odstartoval svoji exhibici. Bylo to 0:3 a boleslavští fandové v „kotli“ propadali euforii. Skóre se měnilo i nadále a u všeho byl už jenom Roman Bednář. V 31.min. po Čuprově přihrávce se uvolnil v pokutovém území a napálil míč přesně pod břevno a 6.min. před koncem prvního poločasu zvýšil už na pěti gólový rozdíl, když tentokrát jej našel zprava přesným centrem Cigánek.
I druhý poločas se odvíjel zcela v režii mladoboleslavského mužstva. Ve středu hřiště kraloval Matějovský a na jeho stranách Cigánek s Čuprem. Když už v 57.min. znovu po Matějovského kolmici zvýšil Bednář na hrozivých 0:6, začali mladoboleslavští fandové skandovat „deset, deset“. Po prostřídání nových hráčů pozornost už poněkud opadla a deset minut před koncem domácí tým střelil Schulmeisterem čestný úspěch.
Boleslavský tým sehrál vydařené utkání a poslal svým soupeřům zřetelnou výzvu.

SESTAVA: Miller – Krátký, Vizingr (65.Skoupý), Wozniak, Čáp – Cigánek, Vít, Matějovský, Čupr – Divecký (65.Sedláček), Bednář (78.Rojka)

ROZHODČÍ: Královec

ŽK: Komárek - Vít

Fanshop banner