O výsledku rozhodly neproměněné šance
Klub

O výsledku rozhodly neproměněné šance

Redakce

V Nymburce sehrála Mladá Boleslav poslední přípravy před druholigovou premiérou se Sigmou Olomouc „B“ a i když v utkání byla jednoznačně lepším mužstvem odešla poražena 0:1

V Nymburce se hrálo na poměrně těžkém terénu, hra byla ovlivněna měkkým, bahnitým podkladem. Technické mladoboleslavské mužstvo se snažilo všechny herní situace řešit fotbalově, nepříjemný terén však ve finále vždy ovlivnil přesnost z koncové přihrávky nebo centrovaného míče.
Kladno vsadilo naproti tomu na nakopávané míče, za kterými vždy vysprintoval minimálně jeden hráč.
Největší šanci 1.poločasu měl ve 26.min. Divecký, který sám před brankářem Wintrem neusměrnil za jeho záda Cigánkův centr. Po půl hodině hry však překvapivě šlo do vedení Kladno, kdy po náhodném centrovaném míči před Kučerovou brankou Cigánek nepřesně odkopl míč, kladenští zadáci jej okamžitě vrátili před Kučerovu branku, kde Holub z dvoumetrového postavení mimo hru poslal obloukem míč za Kučerova záda. Pět minut před koncem 1.pol. mohl vyrovnat Čupr, ale sám před kladenským brankářem nedovedl trefit do sítě.
2.pol. se odehrával převážně na polovině Kladna, Boleslav měla místy drtivou převahu a také obrovské příležitosti. Mezi 48. – 61.min. byl Bednář čtyřikrát tváří tvář kladenskému brankáři Kutovi, ale nikdy jej nedovedl překonat. Kladenský brankář se při jeho příležitostech překonával. Postupem času se terén víc a víc zhoršoval. V posledních 10 min. zápasu se o míč úporně bojovalo.
Týden před zahájením mistrovské soutěže se tak potvrdilo, že mužstvo je do bojů dobře připraveno, ale hráči však pro příště nemohou hazardovat s brankovými příležitostmi.


SESTAVA: Kučera – Šmerda (46.Krátký), Vizingr, Wozniak (59.Skoupý), Čáp – Cigánek (46.Kulvajt), Matějovský (71.Gögh), Vít, Čupr (78.Boniatti) – Sedláček (46.Bednář), Divecký (59.Rojka)

ROZHODČÍ: Kovařík

Fanshop banner