„V mužstvu je zdravá konkurence“
Klub

„V mužstvu je zdravá konkurence“

Redakce

říká trenér mladoboleslavských fotbalistů Milan Bokša.
Do startu jarní části druhé fotbalové ligy zbývá devět dní. Trenéři Bokša a Zajíc stále ještě hledají a zkoušejí nejrůznější herní a hráčské varianty. Na pár zajímavostí po včerejším utkání s Čáslaví a před dnešním dopoledním tréninkem jsme se zeptali trenéra Milana Bokši:

Co vám včerejší „hokejový“ výsledek (7:2) s divizní Čáslavi ukázal?
My jsme v tom plánu po návratu z herního soustředění z Kanárských ostrovů měli tři utkání.V těchto utkáních je jeden rozdíl - a to kvalitativní. Máme dva soupeře z naší druhé ligy. Zápas se sparťanskou rezervou máme za sebou a nyní je před námi Kladno. Tato dvě mužstva jsou na vyšší úrovni než včerejší soupeř Čáslav. Tato dvě utkání nám slouží k tomu, abychom rozhodli, kteří hráči už nastoupí v základní sestavě. A taky ty, pro které jsme se rozhodli, tak odehráli většinu času. Včerejší utkání s Čáslavi tak bylo rovněž příležitostí pro většinu našich hráčů a my si zároveň ověřili jejich momentální výkonnost. Dále pak ještě pro nás, kdo s kým může hrát.

Našli jste i přes tento výsledek ve hře nějaké chyby, popř. měli jste připomínky?
Chyby se najdou vždy, ale je pravdou, že v tomto momentě byl více důraz kladený na individuální schopnosti hráčů - jak se pohybují na postech. To vše slouží k tomu, abychom se vážně a zodpovědně rozhodli, kteří hráči nastoupí v základní sestavě. Jak víme, do soutěže je blízko a my máme stále ještě na některých postech otazníky. To nesouvisí s tím, že by někdo z hráčů vypadal špatně, ale v mužstvu je velice zdravá konkurence.

Budete v nedělním utkání s Kladnem v Nymburce hrát ještě na dvě “jedenáctky“?
V tomto utkání už bude hrát základ mužstva pro jarní část ligy většinu času.

Máte v plánu ještě v první březnovém týdnu před startem v Olomouci jedno přípravné utkání?
V plánu už žádné přípravné utkání není.

Takže dá se říci, že máte s kolegou Zajícem pomalu, co se týče kádru, jasno?
Ten kádr už je stabilní. Už nepočítáme s nikým, koho bychom měli získat před vstupem do jarní soutěže. Ani neuvažujeme o tom, že bychom měli někoho uvolnit. Kádr má 21 hráčů s tím, že s námi dále ještě trénují dva hráči, kteří odešli na hostování. Je to třetí brankář Jakub Janáček a Mirek Socha.

Fanshop banner