NA KANÁRY ZA PŘÍPRAVOU
Klub

NA KANÁRY ZA PŘÍPRAVOU

Redakce

Po úvodní první, tvrdé fázi zimní přípravy a soustředění v Jičíně odlétají zítra svěřenci trenérské dvojice Bokša – Zajíc za herní přípravou na Kanárské ostrovy. Soustředění je týdenní. Na bližší informace jsme se zeptali generálního manažera Zdeňka Kudely.

Do kterých míst konkrétně odlétají mladoboleslavští fotbalisté?
Herní soustředění se uskuteční od 7. – 14.února na ostrově Gran Canaria ve středisku San Augustino. Mužstvo bude ubytována v hotelu Gloria Palace, který je vzdálen 20min.chůze od moře. V místě soustředění máme zajištěné tréninkové plochy, na kterých se bude mužstvo připravovat dvakrát denně – ráno a odpoledne.

Která přípravná utkání mladoboleslavští absolvují v rámci soustředění?
První utkání máme v plánu v úterý 10.února ve večerních hodinách. Naším soupeřem bude místní celek Maspalomas, zápas začne v 19:30hod. Hrát se bude mimo jiné na stadionu, kde nedávno úspěšně učinkovala v rámci turnaje na Kanárských ostrovech pražská Sparta. Pro zajímavost, na tomto stadionu se léta připravují i čeští atleti, např. desetibojař Roman Šeberle nebo čtvrtkaři v čele s Helenou Fuchsovou.
Další utkání máme domluvené na čtvrtek 12.února. Tentokrát naším soupeřem bude celek Deportivo Union Las Palmas – výběr do 20-ti let. Podle slov tamějších organizátorů budou v celku hrát i tři hráči, kteří jsou v kádru španělské reprezentace do 21 let. Ve hře je ještě třetí utkání, které se sehraje buď v pondělí 9.února nebo v pátek 13.února a naším soupeřem by měl být celek z druhé švýcarské ligy, který přiletí v neděli. Přesný termín bude dojednán na místě.

Máte informace o současných klimatických podmínkách v místě soustředění?
V uplynulém týdnu se tam teplota pohybovala kolem 26 stupňů C. Bude se tedy muset uzpůsobit pitný režim hráčů. Ti budou také trénovat dříve dopoledne, první tréninková fáze bude začínat od devíti hodin a druhá od 16:00hod. Začátky tréninkových jednotek trenéři zvolili vzhledem k vyšším teplotám, k dispozici je zajištěna i rehabilitace.

Která letecká společnost zajišťuje dopravu?
Letíme se společností Canaria Travel a stalo se tak díky Čedoku, který je naším významným partnerem. Bez účasti Čedoku bychom toto náročné soustředění neabsolvovali.


Soustředění se včetně realizačního týmu zúčastní :
Brankáři: Miller,Kučera
Obránci: Šmerda,Krátký,Vizingr,Wozniak,Vít,Čáp
Středoví hráči: Cigánek,Kuvajt,Skoupý,Procházka,Matějovský,Gögh,Čupr,Boniatti
Útočníci: Bednář,Divecký,Rojka,Sedláček

Další informace z místa herního soustředění mladoboleslavských fotbalistů vám přineseme v týdnu od 9. do 15. února.

Fanshop banner