Problematika rezervního týmu mladoboleslavských fotbalistů je stále otevřena
Klub

Problematika rezervního týmu mladoboleslavských fotbalistů je stále otevřena

Redakce

V případě postupu mladoboleslavských fotbalistů do 1.ligy by bylo nutností v Mladé Boleslavi vybudoval rovněž i rezervní tým. O této problematice se hovoří už více jak tři roky. Na toto téma jsme se zeptali prezidenta FK Mladá Boleslav Josefa Dufka.

V jakém stadiu jsou přípravy na budování „B“ mužstva mladoboleslavského druholigového celku?
Během podzimu se rýsovala velice dobře spolupráce s kosmonoským klubem. Bohužel v posledních týdnech nedošlo k dohodě. Problém je v tom, že tamější funkcionáři, kteří byli v začátcích této myšlence nakloněni, nyní od tohoto záměru ustoupili. Jednání s kosmonoským vedením je zatím pozastaveno.

Znáte konkrétnější důvody včetně toho, kdo je proti?
Přestože kosmonoská radnice byla pro spolupráci s námi a podle ní by tamější klub lépe ekonomicky a hráčsky fungoval, tak nám šéf klubu pan Klepáč oznámil toto rozhodnutí.

Uvedli vám konkrétnější důvody a neskrývá se za tím třeba patriotismus?
Já si osobně myslím, že trochu toho patriotismu tam bylo. Cítil jsem to od začátku těchto jednání. Náš návrh zněl i tak, aby nezanikla kosmonoská kopaná v dospělé kategorii. Mládežníci by zůstali pod názvem SK Kosmonosy a založil by se vlastně nový dospělý tým Kosmonos z přebytku hráčů „B“ týmu mladoboleslavského celku, který by měl fungovat od 1.července.

Před dvěma - třemi lety byly námluvy a možnost vytvořit „B“ mužstvo v Horkách nad Jizerou. Proč z toho sešlo?
Tam už byla dohoda s TJ Horky a tehdejším předsedou panem Záveským, ale bohužel z naší strany to nemohlo být plně dotaženo, protože tehdy by se jednalo o razantní zvýšení rozpočtu. Nebylo to připraveno z hlediska ekonomiky a celkové struktury mladoboleslavského klubu.

Je reálné, aby „B“ mužstvo už fungovalo s případným postupem druholigového kádru od nové sezóny 2004/2005?
My nyní oslovujeme a probíráme tuto situaci s jinými kluby z vyšších soutěží než jsou Kosmonosy. Tato situace by se měla vykrystalizovat do 31.března – do té doby máme čas. Já věřím, že se nám podaří s někým dojít ke shodě a dohodě.

Nechcete být konkrétnější?
Zatím je to předčasné se o tom bavit, protože v těchto dnech probíhají jednání s vytipovanými kluby. Prvotní pro nás ,např. co se týče Kosmonos, byla lokalita a to bude podstatné i v dalších jednáních. Kosmonosy, i přestože hrají nižší soutěž, tak byly pro nás prioritou. My jsme je upřednostňovali i kvůli podpoře tamější radnice, což je důležitý faktor.

Ve které fotbalové soutěži byste nejraději viděl mladoboleslavskou fotbalovou rezervu?
V první fázi bych byl rád, kdyby to byla divize a do budoucna, pokud bude první „A“ tým hrát první ligu, tak by to měla být ČFL.

Jak se k této problematice staví trenérská dvojice Bokša, Zajíc?
Neprobírali jsme to nijak konkrétně. Musím říci, že všichni trenéři, kteří zde byli, tak souhlasili s vytvořením rezervního týmu. Rezervní tým je šance i pro hráče, kteří skončí v kategorii dorostu a přecházejí do dospělé kategorie, ale i pro ty, co se nevejdou do základního kádru „A“ týmu. Tímto se stávají vytíženějšími a trenéři je mohou vidět.

Takže v nejbližší době se na toto téma bude opět jednat kdy?
Na toto téma se jedná každý den. Naší prioritou v minulých dnech bylo hlavně doplnění kádru „A“ mužstva, což se nám podařilo. V těchto dnech se už plně věnujeme problematice vytvoření rezervního týmu s potencionálním zájemcem.

Fanshop banner