"Myslím, že jsme nevybrali špatně,"
Klub

"Myslím, že jsme nevybrali špatně,"

Redakce

říká prezident fotbalového klubu Josef Dufek. Mladoboleslavský druholigový kádr byl k 31.lednu posílen o čtyři zkušené fotbalisty. Jednou z posledních posil je i teplický útočník Radek Divecký.

Kdo vám na něj dal tip?
Nedá se říci, že by nám na něj dal někdo tip. On byl v prvotním hledáčku hráčů pro posílení kádru mužstva. Divecký byl v seznamu posil společně s Pavlem Kukou a Luďkem Zelenkou. Byl tedy mezi čtyřmi až pěti vytipovanými posilami. Poté, co jsme dostali informaci o pohybech a hráčských výměnách v teplickém mužstvu, kdy jsme věděli s kým se počítá a nepočítá, od té doby jsme byli s Radkem v bližším kontaktu.

Byla jednání o hostování tohoto hráče složitá?
Nedá se říci, že to bylo jenom jednání o hostování. My se dohodli, že prvotní fáze bude hostování s tím, že náš klub má za jasných finančních podmínek opci na hráče od léta 2004. Další jednání budou pokračovat po skončení jarní části. Uvidíme, jaká bude vzájemná spokojenost.

V případě postupu Mladé Boleslavi do 1.ligy jste už s hráčem jednali o opční lhůtě?
Jednali jsme jak s hráčem, tak především s klubem FK Teplice. Tento hráč je majetkem severočeského klubu.

Proč jste o přestupu neuvažovali hned na začátku jednání a došlo jen k hostování. V čem byl problém?
My si myslíme, že je to dobré z pohledu obou stran, jak samotného hráče, tak i klubu. Uvidíme také, jak se mu bude v Mladé Boleslavi dařit a jak my s ním budeme spokojeni. Podle těchto kritérií budou probíhat finální jednání letos v létě.

Posily, které se objevily v klubu, jsou podle vás dostačující pro posílení kádru nebo jste si v Mladé Boleslavi představoval více zvučných jmen?
Já si myslím, že nerozhodují zvučná jména. Rozhoduje především hráčská výkonnost a pak důležitý faktor je ten, zda hráči chtějí hrát za náš klub. U některých hráčů známých jmen jsme při jednáních vycítili, že není zas tak velký zájem. Jsem rád, že se nám podařilo doplnit kádr s těmito hráči, o kterých si myslím, že splňují výše uvedené faktory tzn. chtějí hrát za Mladou Boleslav a hlavně měli zájem. Jsou to hráči, kteří už mají zkušenosti z 1.ligy. Např. Radek Divecký má za sebou čtyřicet branek v lize, Čáp s Vítem mají přes dvacet startů v lize. Brankář Pavel Kučera vychytal Viktorii Žižkov postup před Glasgow Rangers. Tito hráči něčím prošli a myslím si, že v psychicky náročných, jarních bitvách o postup, budou důležitým článkem v kádru. Po stránce doplnění kádru jsem spokojen. Původně jsme uvažovali o dvou až třech hráčích a nakonec jsme získali čtyři zkušené, prvoligové fotbalisty. Tito fotbalisté nepřišli jenom na krátkodobé hostování, ale je zde i motivační faktor na získání nové víceleté smlouvy. Není to nahodilé hostování, ale je to i do budoucna koncepčně řešené, aby se tito hráči zabudovali do mužstva.

Fanshop banner