Vaniak dostal tři góly
Klub

Vaniak dostal tři góly

Redakce

V Lipníku se proti boleslavským představil třetí celek prvoligové tabulky a na překvapivě kvalitním terénu si zpět na Moravu z Lipníka odváží třÍ brankový příděl.

Trenér Uličný postavil do utkání to nejlepší s čím momentálně Olomouc disponuje. Doma zůstali pouze zraněný Urbánek, Kučera, Špiláček a Babnič. Boleslavské mužstvo se od první minuty pustilo nebojácně do soupeře a celý první poločas vyzněl jednoznačně v jejich prospěch. Skóre otevřel už v 8.min. Divecký, který skákavou střelou překonal brankáře Vaniaka, v současnosti třetího gólmana české reprezentace. Na 2:0 zvýšil ve 23.min. po ukázkové kombinaci Boniattiho s Bednářem Matějovský, který utekl celé obraně a tváří v tvář nedal Vaniakovi znovu šanci, trefil přímo horní roh jeho branky. Další šanci měl po půl hodině hry Boniatti, který osamocen před olomouckou brankou špatně přihrál. Olomouc se zmohla v prvním poločase pouze na jedinou šanci, kde po Reiterově akci Vyskočil nepřesně zakončoval. Boleslav v prvních 45.min. byla důraznější lépe kombinovala a celkově soupeře přehrála.
Ve 2.pol., po změnách v sestavách, se hra vyrovnala a i Sigma měla své velké šance. Hned v úvodu 2.pol. Hubník prošel až před brankáře Kučeru, ten však jeho střelu kryl. V 55.min. šel Hubník znovu sám na Kučeru, ale ten opět na nadějného olomouckého útočníka znovu vyzrál. O minutu později potom Boleslav šla do tří gólového vedení. Kulvajt zatáhl po pravé straně míč, prudce zacentroval a Sedláček ve skluzu potřetí prostřelil Vaniaka. V závěru utkání se potom gólové šance střídali na obou stranách. U všech se však už vyznamenali oba brankáři, jak boleslavský Kučera, tak olomoucký Vaniak.
Skóre se však již nezměnilo, diváci, kterých se v Lipníku sešlo opravdu hodně však viděli velmi dobrou podívanou.

SESTAVA: Miller (46.Kučera) – Krátký, Vizingr (75.Wozniak), Vít, Čáp (46. Šmerda) – Kulvajt (60.Cigánek), Procházka (46.Skoupý), Matějovský (60.Gögh), Boniatti (46.Čupr) – Bednář (46.Rojka), Divecký (46.Sedláček)

ROZHODČÍ: Gruber

Fanshop banner