Kdo bude hájit branku mladoboleslavských fotbalistů v jarní části druhé ligy?
Klub

Kdo bude hájit branku mladoboleslavských fotbalistů v jarní části druhé ligy?

Redakce

Po náročném pondělním, dopoledním tréninku absolvovalo trio brankářů Miller, Kučera, Pulen ještě tzv. žabí skoky vzhůru po schodech staré části fotbalového stadionu. Bedlivým okem a se stopkami v ruce je sledoval trenér brankářů mladoboleslavského A - mužstva Jiří Macháček. Po tomto tréninku a už v teple jsme si povídali s jedním z adeptů, který by případně mohl hájit v jarní části druhé ligy mladoboleslavskou branku, Gejzou Pulenem (24 let). Gólman, který naskočil do zimní přípravy z prvoligového Jablonce nad Nisou.

Jaká byla tvoje cesta mezi tyče a odkud pocházíš?
S fotbalem jsem začal v Rožňavě. Absolvoval jsem střední školu v Košicích a odsud jsem naskočil do druhé ligy za Jelšavu, rok jsem hrál v mužstvu dospělých třetí ligu v Rožňavě. Pak jsem působil tři roky v Prešově v první lize a rok půl v Jablonci nad Nisou. Rovněž jsem se dostal do slovenské reprezentace do „21“ let. A nyní jsem v přípravě zde v Mladé Boleslavi.

Od koho vzešla nabídka zkusit to právě zde?
V Jablonci je jedničkou Lovasík , plus ještě jeden gólman, na cestě je i Špit ze Sparty, takže je nás tam hodně. Sice tam mám ještě smlouvu na půl roku, ale nabídku zkusit to v Mladé Boleslavi jsem přijal.

Chytal jsi v lize za Jablonec často?
Právě, že málo…

Pokud dostaneš od mladoboleslavského klubu nabídku, aby jsi zůstal, předpokládám, že neodmítneš…
Určitě ne!

Jak jsi se ocitl v Čechách a právě v Jablonci?
Do Čech mě přivedl můj manažer Varga, protože v Jablonci tehdy potřebovali gólmana a já se tehdy uplatnil.

Pamatuješ si na svůj první ligový debut ve slovenské lize?
Bylo to v Prešově, kde jsem dělal náhradníka právě Danovi Zítkovi, který nyní působí v Anderlechtu. On tehdy dostal z Belgie nabídku, odchytal ještě dva zápasy a pak odešel.

Můžeš porovnat český a slovenský fotbal. V čem se liší?
Český fotbal je na vyšší úrovni než slovenský. Je to tím, že řada českých hráčů působí ve špičkových zahraničních klubech a reprezentace má výborný zvuk.

Téma posledních dnů -bratislavský Slovan. Čím to podle tebe je, že kdysi slavný klub se potácí v obrovských problémech?
Já si myslím, že to je v penězích. Konkrétně zde jde asi o velké dluhy. Situaci pochopitelně neznám, ani se tomu moc nevěnuji, ale je to, jak jsem řekl, finanční záležitost.

Fanshop banner