Pro Mladou Boleslav se nic nemění
Klub

Pro Mladou Boleslav se nic nemění

Redakce

Na včerejším dopoledním ligovém shromáždění došlo k některým přesunům v hracích dnech u prvoligových, ale i druholigových celků. Pro mladoboleslavské fanoušky se hrací termín neděle nemění a to ani v případě, že by se postoupilo do nejvyšší soutěže v novém ročníku 2004/2005.

Dvě nejvyšší domácí fotbalové soutěže mění už pro jarní část 2004 hrací termíny. První liga přesouvá hlavní hrací den ze soboty na neděli, u druhé ligy téměř polovina klubů nedělní úřední termín naopak opouští. Mladoboleslavští podle generálního manažéra Zdeňka Kudely, který se jednání rovněž zúčastnil, zachovávají nedělní model odpoledních popř.podvečerních utkání. Takže přání mladoboleslavských fanoušků v jedné z podzimních anket zůstalo i do budoucna vyslyšeno!! V Mladé Boleslavi se i nadále bude chodit na fotbal v neděli.
Původně se nový model připravoval pro soutěžní ročník 2004/2005, ale protože kluby projevily zájem hrát podle něj už nyní na jaře, svazové vedení jim vyšlo vstříc.Dosavadní hrací model, podle něhož se hrálo především v sobotu, vydrželo pouze polovinu současného soutěžního ročníku. Po skončení podzimní části soutěže zástupci prvoligových a druholigových klubů přehodnotili hrací systém a nyní byli zajedno v tom, aby se s novou variantou nečekalo až na další ročník, ale hrálo se s novým modelem už od letošní jarní části. Nejdůležitějším kritériem u každého klubu byla návštěvnost.
Co se týče první ligy, tak u sobot zůstávají i nadále Opava, Ostrava, Slávia, Synot a Zlín. Zde se bude hrát od 17.00 hodin, navíc s možností hrát i od 20.00. Pozdější hodinu využijí nejspíše Synot a Slávia.
V neděli v 17.00 budou k domácím zápasům nastupovat Brno, České Budějovice, Jablonec, Liberec, Olomouc, Plzeň, Příbram, Sparta a Teplice. Fotbalisté Žižkova a Blšan, na jejíž stadionech není umělé osvětlení, budou hrát domácí zápasy v neděli - podle viditelnosti od 14.00 do 17.00 hodin. Model televizních přenosů zůstává zachován - sobota odpoledne na Nově a v pondělí odpoledne na Primě.
Takže v Mladé Boleslavi na viděnou při jarním startu a v bojích o postup do nejvyšší soutěže se uvidíme v neděli 14.3. ve 14.30 hodin, kdy mladoboleslavští fotbalisté přivítají celek FK Drnovice.

Fanshop banner