Mladoboleslavští fotbalisté jsou zatím více v hale
Klub

Mladoboleslavští fotbalisté jsou zatím více v hale

Redakce

Fyzické síly sbírají na náročnou jarní část druhé fotbalové ligy i mladoboleslavští fotbalisté. V tomto zimním období střídají halu TJ, s posilovnou Physico a zasněženým terénem mladoboleslavského stadionu. Některé dny absolvují i třífázový trénink. Po jednom z dopoledních tréninků jsme se zeptali na další zajímavosti nového trenéra Milana Bokši.

Na co se v nynější zimní přípravě nejvíce zaměřujete?
Je to tradiční jako ve všech klubech. Jde hlavně o kondici, její rozvoj, ale vzhledem k tomu, že jsme s kolegou Zajícem noví trenéři u mužstva, tak jde rovněž o seznamování s hráči včetně jejich testování.

Jak budou tréninky intenzívní?
Opět chci říci, že je to stejné ve všech klubech. A ten plán a obsah je dán trošku tím, kdo z trenérů k čemu více inklinuje.Trenér sám nejlépe ví, co by mužstvo nejvíce potřebovalo - proto jsem v úvodu mluvil o tom testování. Bude se jednat hlavně o dvoufázové a vyjímečně i o třífázové tréninky. Třífázový bude v případě posilovny Physico, která mladoboleslavským fotbalistům poskytuje kvalitní zázemí.

Kdy přijde na řadu první přípravný zápas?
První přípravný zápas se hraje v sobotu 10.ledna v Nymburce proti Synotu.

Které nové tváře fotbalistů jste přivítal na prvním tréninku?
Zatím z těch, co nebyli na podzim u mužstva, je zde pouze Ivo Svoboda z Českých Budějovic. Otázka jeho angažmá zůstává stále otevřená.

S kterými fotbalisty, kteří dnes působí v Mladé Boleslavi, jste v minulosti spolupracoval?
Tak je to právě zmiňovaný Svoboda a Radim Wozniak.

Mužstvo bude od 11. ledna na soustředění v Jičíně (do 17.1. 04). Jaký cíl bude mít toto týdenní soustředění ve Sportovním areálu?
Bude to hlavně kondiční soustředění,ale i během něj sehrajeme v Mladé Boleslavi ve čtvrtek 15.1. 04 přípravné utkání s Velimí od 17 hodin.

Možná je to předčasné, ale budete před jarním startem zužovat kádr mužstva?
Zatím nás je 22 a pokud dojde k dohodě se Svobodou, tak nás bude 23. Takže případné zužování kádru se bude řešit až po přípravě. Zatím o této věci neuvažujeme. Až tak po těch 6-7 týdnech budeme řešit otázku, jak široký kádr je potřeba pro jarní část. Bude se hodnotit i kvalita hráčů a pak, aby to odpovídalo rovněž našim představám, jak by mužstvo mělo hrát. Z toho vyplyne, kteří hráči se do mužstva hodí.

Můžete něco blíže prozradit o posilách, které jsou ještě v jednání a měli by posílit mladoboleslavský kádr?
Nedá se říci, že by se přistoupilo k větším radikálním změnám uvnitř kádru. Mužstvo je na postupovém místě, ale záměr je zde posílit ofenzívu mužstva. To znamená, že se hledá útočník. V médiích padala různá jména - Zelenka, Svoboda. Schůdnější to je spíše u Svobody. Dále se hledá i hráč do středu pole. Zde stále probíhají jednání o získání Tomáše Kuchaře. Posílení mužstva se posuzuje kolektivně- tedy s vedením FK a na obou typech hráčů jsme se také shodli.

Kdo tvoří současný realizační tým?
Mým rovnocenným trenérským partnerem je Luděk Zajíc. Co se týče maséra a trenéra brankářů, tak zde se nic nezměnilo.

Fanshop banner