Tenis je po fotbale jeho druhým nejoblíbenějším sportem
Klub

Tenis je po fotbale jeho druhým nejoblíbenějším sportem

Redakce

Tenisového turnaje osobností ve sportovním centru Sparing v Mladé Boleslavi se zúčastnil v pátek 12.prosince také fotbalový trenér Dynama Moskva Jaroslav Hřebík. Přesto, že jak sám prozradil, na tenis si za poslední rok a půl udělal více času, protože nikde netrénoval. A s Janem Hybšem - ředitelem Palace Koruna se dostal až do finále tohoto už třetího ročníku.

Kromě fotbalu, o který sport jste se v mládí ještě zajímal?
Myslím si, že jsem hrál lépe hokej, který jsem hrál až do sedmnácti let - a podotýkám dost slušně.Ale protože jsem šel pak do Prahy studovat VŠ, tak zde jsem se rozhodl až pro fotbal. V Praze o mě měla zájem Viktoria Žižkov, kde jsem v mládí začínal.

Jak často se nyní dostanete na tenisové kurty?
Nyní jsem v podstatě rok a půl byl bez trenérského angažmá, tak jsem se na tenisové kurty dostal častěji. Potřebuji si držet kondici, sport mám rád a na fotbal se už tolik necítím, protože ten pohyb u mě není takový jak bych si ho představoval.Tenis jsem hrál tak třikrát až čtyřikrát do týdne.

Na kolik dnů jste nyní z Moskvy doma?
Doma strávím tři týdny, protože jsem dal hráčům třínedělní dovolenou a začínáme 2.ledna 2004. Takže Vánoce a Silvestra strávím s rodinou.

Co vás výhledově po návratu do Moskvy čeká?
Nyní jsem strávil týden v Moskvě s mým asistentem Václavem Kotálem. Týden byl pro nás hodně perný, protože tam jsou hráči, se kterými jsme týden trénovali. Tamější hráči jsou hodně hektičtí a řekl bych i těžko se ovládají. Takže je musíme hodně učit což bude dřina. Mezi hráči je tam rozdíl. A je fakt, jak se říkalo, opravdu na některých je poznat ta jejich lenost. V tom měl i Vlasta Petržala pravdu.

Budete mít v Moskvě i nějaký volný čas?
Volného času moc nebude, protože v začátcích budeme po různých soustředěních v Evropě. Čekají nás čtyři velká soustředění po čtrnácti dnech. V Moskvě budeme až tak od 13. března, protože začne liga.

A co tenisová raketa – nebude zahálet?
Myslím si, že čas se pro ni najde i na těch velkých soustředěních. Budeme se pohybovat v Turecku, Španělsku, Německu, ale i v České republice

Takže první dojmy z Ruska?
To co už jsem naznačil v úvodu, že bude hodně těžké tamější hráče něčemu naučit. Proto i chci a mám na vedení moskevského klubu požadavek, že za mnou přijdou i někteří hráči z České republiky.

O koho půjde, není - li to tajemství?
Já to klidně řeknu. Jedná se o Martina Zbončáka. Měl to být i Marek Kincl, ale Sparta jednala strašně rychle a dohodla se s Petrohradem. Dále do Moskvy zamíří i Martin Hašek - jsme domluveni, tak to snad dopadne. Chci ještě jednoho českého hráče, se kterým nejsem tak úplně domluvený. Jeho jméno zatím prozrazovat nebudu. A z německé Bundesligy přijde ještě jeden hráč, kterého já moc neznám jen z video kazet. Ale i ten se jeví šikovně.

Fanshop banner