z MS v Dubaji Vám další informace předává ředitel FK MB pan Jaromír Šeterle
Klub

z MS v Dubaji Vám další informace předává ředitel FK MB pan Jaromír Šeterle

Redakce

Další pobyt v Dubaji a s ním spojené fotbalové zážitky nám moc radosti neposkytly. Česká reprezentace se ve svém třetím a posledním utkání ve skupině utkala do té doby v obou zápasech s neúspěšným mužstvem Kanady

. K jistému postupu bylo zapotřebí výhry a za určitých okolností stačila i remíza. Ale ještě před tímto utkáním se zrodilo jedno velké překvapení. Favorizovaní Brazilci prohráli s Austrálií 2:3, když už prohrávali 0:3. Hektický závěr tohoto utkání jsme stihli vidět při našem příjezdu na stadion .
Vrátím se ale ještě k našemu utkání s Kanadou. První nepříjemné překvapení nás čekalo už při přečtení sestav - v základní jedenáctce chyběl mladoboleslavský Roman Bednář. A jak se později ukázalo nedostal příležitost ani v průběhu utkání,což jsme registrovali dost s podivem, protože ani ostatním hráčům na jeho postu - Fořtovi , Rilkemu, Hubníkovi - se příliš nedařilo. Nevydařené pro český tým však bylo celé utkání - už rozestavění hráčů po hřišti a způsob hry na jednoho útočníka, dával tušit , že s progresivním způsobem hry se asi nestkáme.
Celé utkání potom bylo jeden velký zmar - chaotická nikým neorganizovaná hra, nedůslednost v osobních soubojích , neproměněný pokutový kop , červená karta pro Knakala , ... Když doslova bezradnost čišela i z naší lavičky, konečný výsledek 1:0 pro Kanaďany byl celkem logickým vyústěním daného stavu mužstva a hlavně způsobu jeho vedení trenéry. Kanadské mužstvo předvádělo líbivý , technický fotbal s častými narážečkami. A protože na první pohled i subtilnější hráči soupeře se velmi hbitě pohybovali, nebylo divu , že si na svoji stranu získali i přízeň domácího publika.
Zarážející na celé situaci bylo, že výkony českého mužstva ve skupině na MS měly sestupnou tendenci. Zatímco první poločas s Austrálií ještě nic moc nenapovídal o špatném konci , utkání s Kanadou bylo zoufalost sama. Přitom si myslím , že mužstvo bylo složeno z kvalitních hráčů , kteří rozhodně měli při profesionálnějším vedení na lepší výsledek.Vzhledem k tomu že český fotbal je orientován výrazně exportně ( hráči, trenéři ), je pro nás neúspěch v lokalitě, která pro čeký fotbal je exportní oblastí a s mužstvy , která jsou pro nás fotbalově poněkud exotická ( Austrálie,Kanada ) , velmi nepříjemným momentem. Pro nás bylo samozřejmě nemilé i to, že náš hráč Roman Bednář prakticky nedostal příležitost se výrazněji prosadit.
Jinak je třeba říct, že v pořádající zemi se MS mladých fotbalistů těšilo opravdu mimořádné pozornosti. Účast předsedy FIFA S.Blattera tomu dalo patřičný punc , prakticky na každém rohu jste se setkávali s různými propagačními předměty a akcemi, televize kromě přímých přenosů připravovaly obsáhlá zpravodajství a obrazové souhrny, ... Zkrátka,stálo za to být při tom !

Fanshop banner