Ředitel mezi šejky
Klub

Ředitel mezi šejky

Redakce

Na pozvání reklamních a obchodních partnerů FK Mladá Boleslav se výkonný ředitel FK Jaromír Šeterle a předseda představenstva a.s. Josef Dufek účastní MS do 20-ti let, jehož pořadatelem jsou Sjednocené Arabské Emiráty. Jaromír Šeterle nám zaslal přímo z Dubaje své postřehy:

„Společně s předsedou představenstva Josefem Dufkem máme možnost pobývat několik dní v dějišti MS do 20let, v SAE, konkrétně v Dubaji, místě, kde hrají své zápasy ve skupině čeští reprezentanti. Pro nás je to pikantní i v tom, že FK Mladá Boleslav zde má své zastoupení, a to útočníka Romana Bednáře.
Je velice zajímavé a v mnohých směrech i poučné vidět organizaci fotbalu a fotbal samotný v takové exotické zemi, kterou pro nás bezpochyby SAE jsou.
Atmosféra je zde opravdu specifická, a to i specifická v rámci arabského světa. Lidé jsou zde na naše poměry neobvykle přátelští, ochotní a usměvaví. Přestože je zde opravdový babylon národností, působí takto jako celek. Snad jen častá nedochvilnost nám občas působí problémy, protože jsme zde odkázáni na časté cestování autobusy.
Na utkání překvapí asi každého kontinentálního návštěvníka absolutní absence v podstatě jakéhokoliv občerstvení, samozřejmě včetně nápojů, o alkoholických nemluvě. Přesto je atmosféra v hledišti velice fotbalová. V utkání našich hráčů s Brazilci, kdy byl místní stadion prakticky plný (10 000 diváků), byla místy až bouřlivá, včetně mexických vln. Dokonce bych řekl, že domácí diváci aplaudují každou zdařilou akci na obou stranách.
S naším Romanem Bednářem jsem ve spojení, takže jsme věděli, že v utkání proti Austrálii nastoupí od začátku. V prvním poločase měl několik velmi dobrých momentů, včetně akce, po které nastřelil český tým tyčku soupeřovy branky.
Ve druhém poločase hra českého mužstva byla negativně ovlivněna zvoleným způsobem hry na jednoho útočníka a dlouhými nakopávanými míči. Roman Bednář se tolik již nedostával do hry, ale lepší nebyl ani Hubník, který ho čtvrt hodiny před koncem utkání vystřídal.
Ve druhém utkání proti Brazílii hrál na postu jediného útočníka slávistický Fořt, ale ani on se výrazněji neprosadil. Celé české mužstvo hrálo v hluboké defenzívě. V 80. min. ho nahradil Roman Bednář a pět minut před koncem málem rozhodl utkání. Z ojedinělého protiútoku jeho střelu z blízkosti srazili brazilští obránci na roh.
Za zmínku snad ještě stojí rozhodčí. Utkání s Brazilci řídil rozhodčí z Mexika a kupodivu netoleroval brazilským hráčům časté simulování a polehávání na trávníku. V jednom momentě dokonce po zákroku českého hráče Petržely si i čeští fanoušci mysleli, že odpískání pokutového kopu pro Brazilce je nevyhnutelné, leč mexický rozhodčí vše viděl z bezprostřední blízkosti jinak…..Dobře pro náš tým.

Doplním ještě, že spoluúčastníkem zahajovacího oficiálního ceremoniálu byl i předseda ČMFS dr. Jan Obs.
Je až s podivem, kolik zahraničních významných oficialit je v dějišti MS přítomno.
Poslední, rozhodující utkání o postup ze skupiny odehrají čeští fotbalisté ve čtvrtek 5.12. ve 20:30hod místního času. O své postřehy se se čtenáři našich internetových stránek rád i v budoucnu rozdělím. Možná se mě podaří dodat i fotoreportáž“.

Jaromír Šeterle, Dubaj.

Fanshop banner