Na mladoboleslavském Městském stadionu se stále něco děje
Klub

Na mladoboleslavském Městském stadionu se stále něco děje

Redakce

Se správcem mladoboleslavského fotbalového areálu Vladimírem Sedláčkem jsme si povídali o údržbě, probíhajících stavebních úpravách, ale i o zabezpečení nové umělé plochy.

Můžeš nám prozradit jak probíhá o zimní přestávce regenerace travnaté plochy a co je nutné pro to nyní dělat?
Po posledních mistrovských utkáních byla klasická údržba, kdy se trávníky vyčesaly tzn. vyčesala se stará tráva. Před zimou se hřiště pohnojí solí draselnou a to je veškerá údržba. V tomto období není s trávou žádná velká práce, protože tráva odpočívá a neroste.

Větší zásahy tedy hřiště nečekají?
Větší zásahy se neprovádějí. Až před mistrovskou soutěží začíná údržba trávy. Trávník je po mrazech nadzvedlý, musí se uválcovat a dále zatahovací sítí dát dohromady.

Které nejdůležitější stavební úpravy nyní v areálu probíhají, popř. finišují před zimou?
Momentálně co se týče fotbalových ploch zatím práce neprobíhají jen se dodělávají prostory pro vstup vlajkonošů hostů a domácích. Stále se pracuje na atletické ploše, kde se dokončují stavební práce.

Takže s nedávným slavnostním otevřením umělé travnaté plochy se na hřišti hrát vůbec nebude?
Zatím ne, bude se hrát na umělé ploše, kde už se pravidelně trénuje a probíhají zde přátelská utkání.

Vraťme se ještě k nedávnému otevření umělé travnaté plochy. Jakou má plocha hodnotu a nejsou zde obavy před poškozením ze strany vandalů?
Hodnota umělé travnaté plochy je zhruba 18.mil. korun. Samozřejmě zatím tady není dořešeno zabezpečení této nové plochy, protože současné oplocení je nízké. Riziko poškození zde stále existuje, ale o sobotách a nedělích zde máme pravidelné služby a stále se jedná o dokonalejším zabezpečení proti poškození.

Mě se někdy zdá, že Městský stadion je trochu tzv. „průchoďák“. Jak je třeba v noci umělá plocha zabezpečená proti poškození?
Jako stadion průchozí není. Toto bylo za dřívějšího provozovatele. Momentálně je stadion v noci uzavřený a má jen jednu hlavní bránu, která je směrem od Kauflandu. Tato brána se uzavírá ve 23:00hod, kdy končí provoz restaurace na stadionu. Stadion je přes noc zavřený a otevírá se ráno v 06:00hod.

Nechystá se přesto přísnější bezpečnostní opatření proti vniknutí např. napojení na bezpečnostní službu nebo hlídací službu?
Zatím se o tomto vyloženě nejednalo, ale uvažuje se o tom. Lepší zabezpečení by ideální bylo. Kdysi tady chodila v noci městská policie, ale momentálně se tak neděje. V budoucnu by se tato forma měla do prostoru sportovního stadionu vrátit a ideální by bylo, kdyby zde mohla přes noc působit bezpečnostní agentura, ale i hlídač, který by během noci areál hlídal a prošel.

Fanshop banner