Roman Bednář jede do Emirátů
Klub

Roman Bednář jede do Emirátů

Redakce

Mladoboleslavský útočník Roman Bednář je v nominaci českého reprezentačního celku do dvaceti let, který se na přelomu listopadu a prosince letošního roku zúčastní mistrovství světa této kategorie ve Spojených arabských emirátech.

Pro mladého útočníka a FK Mladá Boleslav to je velká fotbalová pocta a ocenění.
Roman Bednář se k tomuto zatím nejvyššímu vrcholu ve své kariéře upínal jen ve skrytu duše, ale když byl nominován k poslednímu přátelskému utkání v Regensburgu proti domácímu Německu začátkem listopadu a na 2.poločas do zápasu naskočil, sen začal nabývat pevné obrysy.
Jistotu mu dalo odmítnutí nominace zahraničními legionáři Svěrkošem z M´gladbachu,Trojanem ze Schalke a Kolářem z Anderlechtu. Do Emirátů neodjede ani sparťanský Jun, který upřednostnil Champions League.
Roman Bednář bude bojovat o místo v základní sestavě s Pavlem Fořtem ze Slavie, olomouckým Michalem Hubníkem a také opavským Emilem Rilkem.
Mistrovství světa začíná v Arábii 27.listopadu a završeno bude finálovým střetnutím 19.prosince.
Postupně se čeští reprezentanti utkají 28.11. s Austrálií, 1.12.s Brazílií a 4.12.zakončí duely v základní skupině s Kanadou. Pokud postoupí, čeká je 9.prosince osmifinále.
Čtvrtfinále je na programu 12.12. a semifinále 15.12.
Do Asie odlétá česká výprava 18.listopadu a před zápasy ve skupinách mužstvo ještě 21.listopadu čeká přátelské utkání s domácími reprezentanty Spojených arabských emirátů.

Fanshop banner