NÁMĚSTKYNI  ZAJÍMAL   FOTBAL
Klub

NÁMĚSTKYNI ZAJÍMAL FOTBAL

Redakce

Jedinou ženou, která přijala pozvání vedení boleslavského fotbalového klubu k návštěvě prvoligového fotbalu v Uherském Hradišti byla náměstkyně boleslavského primátora Eva Pešková.

Náměstkyně primátora Mladé Boleslavi Eva Pešková měla příležitost si spolu s ostatními členy boleslavské delegace prohlédnout fotbalový stánek 1.FC Synot a nenechala si ujít ani prvoligový duel domácích fotbalistů s Viktorií Žižkov.

Jaký máte osobní vztah k fotbalu?

Můj vztah k fotbalu je rozpačitý. Ve školních a gymnaziálních letech jsem chodila na fotbal pravidelně, později se mé zájmy změnily. Pokud mě ale manžel vytáhne do hlediště, rozhodně se nenudím.

Jak se naplnilo očekávání při prohlídce stadionu v Uherském Hradišti pro pozvané radní a vaše?

Byla jsem především zvědavá na to, jak vypadá stadion, splňující svazové parametry. Protože se Mladá Boleslav chystá na útok do prvoligové soutěže, musí mít stadion podobně připravený. Chtěla jsem na vlastní oči vidět, jak to má vypadat, když pak v zastupitelstvu a radě projednáváme přísun financí na Městský stadion. Druhá věc byla, že jsem chtěla strávit hezký den ve společnosti mého manžela a třetí, že jsem si chtěla neformálně promluvit se svými kolegy z rady a zastupitelstva o některých problémech.

Co jste říkala atmosféře prvoligového střetnutí Synotu s Viktorií Žižkov?

Z atmosféry jsem byla mimořádně překvapená. Takové fandění bych přála mladoboleslavským fotbalistům. Osm tisíc diváků jako jeden muž povzbuzovalo své mužstvo a podle toho také vypadal výsledek,

Znamená to, že byste prvoligový fotbal ráda viděla od příští sezóny v Mladé Boleslavi?

Stoprocentně. Já jsem také v okamžiku, kdy se projednával rozpočet stadionu, říkala představitelům z vedení fotbalového klubu, že se musí snažit, aby boleslavské mužstvo v nejvyšší soutěži bylo. Pak i my na radnici na ně budeme hodní po stránce ekonomické.

Fanshop banner