MLADOBOLESLAVŠTÍ OPĚT DOMA NEBODOVALI
Klub

MLADOBOLESLAVŠTÍ OPĚT DOMA NEBODOVALI

Redakce

Ani ve třetím domácím zápase nepotvrdili mladoboleslavští roli favorita. V utkání proti rezervě pražské Sparty i přes slibný začátek se nedokázali prosadit. Rozhodujícím faktorem byla neproměněná penalta Tomáše Cigánka na začátku druhého poločasu.

Mladoboleslavští šli do zápasu aktivněji a už první akce přišla v 5. min., kdy po Cigánkově rohu nebezpečně hlavičkoval Sedláček. Tentýž hráč v 9.min. skvěle unikl a jeho střelu z brankové čáry vykopával se štěstím Kopta. Domácí dirigovali hru, což dokazovala i série rohových kopů mezi 13. a 17.min. V 19.min. měl jednu z největších šancí Jan Skoupý jehož hlavičku do šibenice sparťanský gólman Špit s námahou zlikvidoval. Hosté po čase hru srovnali a dali o sobě vědět několika nebezpečnými výpady. Jeden z nich na poslední chvíli likvidoval před brankou Macháčka Jaromír Šmerda. Ve 33.min. po Čuprově centru byl v gólové šanci Roman Bednář, ale jeho hlavička postrádala větší důraz a přesnost. O dvě minuty později ohrozil gólmana Špita slabší střelou ještě Tomáš Sedláček. Na konci první půle ztrácela hra obou mužstev spád. I přes to, že v ní byli v prvních pětadvaceti minutách mladoboleslavští lepším mužstvem.
Druhý poločas začal faulem, kdy ve 46.min. posoudil rozhodčí Čuřín, Dosoudilův faul na Bednáře penaltou, ale Cigánek ji nedůrazně kopnul a gólman Špit vystihl jeho záměr. Po penaltě byli domácí v útlumu, chyběla přesnost a důraz. Hosté byli živější a snažili se více pronikat před branku Macháčka, ale i jim chybělo zakončení. Domácí si nedokázali vytvořit tlak a hra postrádala spád. Menší oživení přišlo v 70.min., po střele Rojky měl příležitost Cigánek, který místo do odkryté branky mířil vedle. Hosté nevyužili v 84.min. příležitost trestného kopu, který směřoval pouze do zdi. Za zmínku na konci druhé půle stojí jen slabá Rojkova hlavička, která skončila v náruči Špita. Ani v závěru zápasu se mladoboleslavští nedokázali prosadit a míč byl v posledních minutách většinou na kopačkách hostů.
Druhý poločas se rozhodně nemohl líbit , protože oba aktéři zápasu nevyvinuli patřičné fotbalové úsilí a na hřišti se více bojovalo než aby se hrál rychlý fotbal.


SESTAVA: Macháček, Krátký, Vizingr, Skoupý, Šmerda – Cigánek (76.Kulvajt), Procházka, Gögh, Čupr (87.Boniatti) – Bednář, Sedláček (65.Rojka)
ŽK: 88 Vizingr, 74 Procházka, 43.Bednář
ROZHODČÍ: Tomáš Čuřín
DIVÁKŮ: 3623

Fanshop banner