BOLESLAV   REPARÁT   SLOŽILA
Klub

BOLESLAV REPARÁT SLOŽILA

Redakce

Nutně potřebovala Mladá Boleslav dohnat v Pardubicích ztrátu z posledního domácího utkání proti Jihlavě. Po bojovném výkonu celého mužstva se to na konec podařilo a z utkání si mužstvo i s přispěním „štěstíčka“ veze domů tři body.

Dvacet minut trvalo mladoboleslavským než se srovnali s nerovným terénem a než si také někteří hráči zvykli na novou roli. Oproti utkání s Jihlavou totiž sestava doznala čtyř změn. Nové posty obsadili Šmerda, Cigánek, Sedláček a také Čupr se znovu vrátil do sestavy. Nepomohl ani brzký odchod zraněného Wozniaka, a tak do vedení šli zaslouženě domácí hráči. Hbitý Koukal proběhl vyčkávající boleslavskou obranou a prostřelil Macháčka ke vzdálenější tyči. Naštěstí inkasovaný gól probudil mladoboleslavské hráče nejenom ke zvýšené bojovnosti, ale také k větší přesnosti a kombinační pestrosti. Pardubice gól vstřelili ve 39.min. a zbývající čas do konce prvního dějství patřil už jednoznačně boleslavským. Sedláček ještě své dvě šance neproměnil, ale ve 45. konečně před Šimonovou brankou udeřilo. Čupr se na levé straně s míčem otočil, odcentroval míč, do vzduchu Roman Bednář, vyskočil a ve výskoku poslal míč do tyče, od které se potom střela odrazila za Šimonova záda. Vyrovnání přišlo v pravý čas. Druhý poločas se dlouho nesl ve znamení boleslavské převahy, ale vedoucí gól přišel až v 70.min. Procházka ideálně obloučkem uvolnil napravo Cigánka, ten přesně zacentroval a ve skrumáži před pardubickou brankou se nejlépe orientoval střídající Gögh. Odražený míč poslal přesně do kouta odkryté pardubické branky. Ve zbývajících 20 minutách pardubičtí vše vsadili na útočnou kartu a zle boleslavskému celku zatápěli. Největší jejich šanci zahodil Peteřík, který utekl hostující obraně, a když už střelou překonal i branáře Macháčka, zasáhla „Paní Štěstěna“, která do jeho střely postavila tyč. Byla to obrovská šance, kterou Peteřík nedokázal proměnit. Ale od této chvíle bylo jasné, že Mladá Boleslav tři body v Pardubicích vyválčí. Mužstvo zodpovědným bráněním nepustilo soupeře před Macháčkovu branku a naopak jenom zbrklost a chvilková nepřesnost byla důvodem, že vedení ještě nezvýšilo. Vítězství přišlo v pravý čas a opět dovolilo Boleslavi přilepit se co nejtěsněji na čelo tabulky.

SESTAVA: Macháček – Krátký, Vizingr, Wozniak(22.Skoupý), Šmerda – Kulvajt(63.Gögh), Procházka, Cigánek(85.Rojka), Čupr – Sedláček, Bednář

ŽK: Wizingr
ROZHODČÍ: Lubomír Puček
DIVÁCI: 420

Fanshop banner