Boleslav má četná zastoupení v reprezentačních týmech ČR
Klub

Boleslav má četná zastoupení v reprezentačních týmech ČR

Redakce

Postupně výše a výše směrem k seniorskému reprezentačnímu celku pronikají hráči Mladé Boleslavi. V současnosti je FK Mladá Boleslav zastoupen téměř ve všech reprezentačních věkových kategoriích.

Do reprezentačního týmu do dvaceti let je opakovaně povoláván útočník seniorského „áčka“ Roman Bednář. Mimochodem dnes by měl ve večerních hodinách nastoupit „na ostrovech“ proti domácí Anglii.
V tomto týdnu reprezentuje na Slovensku Mladou Boleslav v celku devatenáctiletých i Martin Mrvík. V úterý odehrál na postu středního obránce celé utkání proti stejně starému výběru Slovenska. Naši mladí reprezentanti v něm podlehli 1:2. V širší nominaci má Mladá Boleslav ještě obránce Ondřeje Murárika a záložníka Jiřího Dalekoreje.
Ve výběru osmnáctiletých nedávno reprezentoval v dvojutkání se Slovinskem brankář Jakub Kraus. Zatím dostává v brance více prostoru než jablonecký Milan Švengr.
V reprezentační „sedmnáctce“ má stálé místo levý obránce i záložník Lubomír Parýzek.Příští úterý odjíždí do Belgie, kde na náš výběr čekají postupně národní výběry Lichtenštejnska, Bosny a Herzegoviny a domácích pořadatelů. Mezi náhradníky potom je další obránce Michal Horák.
Také Daniel Hruška už poznal atmosféru srazu stejné kategorie, v září nastoupil proti Polsku.
Ve výběru ČR do šestnácti let zastupuje Mladou Boleslav středopolař Michal Sedláček. Také ten se chystá k reprezentačnímu startu – 14. a 15.října je na programu dvojutkání Polsko vs. ČR.

Fanshop banner