KONEČNĚ VÝHRA VENKU
Klub

KONEČNĚ VÝHRA VENKU

Redakce

Zlepšená hra ve 2. poločase zajistila mladoboleslavskému mužstvu veledůležité tři body, které je katapultovaly na první místo.

S cílem zvítězit odjíždělo boleslavské mužstvo do Brna, a to se podařilo. Mladá brněnská rezerva sice několikrát v prvním poločase zahrozila a jenom pozorný brankář Macháček zabránil tomu, aby se ujala vedení.
Ve třech slibných akcích se postupně ocitli Kroupa, Dupal a Hlavatý. Právě Karel Kroupa, který v Mladé Boleslavi dvě sezóny hostoval, neustále k sobě poutal pozornost Vizingra a Wozniaka. Boleslavské mužstvo i nadále pozorně bránilo, ale na druhé straně na domácího Brezovana nic kloudného nevymyslelo.
Teprve v přeskupení útočné řady ve 2. poločase vedlo k vyvinutí tlaku na brněnskou branku a přišly první šance. Roman Bednář ani Kulvajt ještě svými střelami neuspěli, až po hodině hry, v 61.minutě zajistil osvědčený střelec Bednář modrobílým barvám vedení. Čupr odcentroval z levé strany a Bednář přesně mířil k levé tyči Brezovanovy branky – 0:1. Byl to důležitý moment, který vedl k další útočné aktivitě boleslavských hráčů. Na čtvrt hodiny si pronajali obrannou polovinu domácích.
V 74. minutě přesně odcentroval Paleček z levé strany, Brezovan prodloužený centr vyrazil jen nad sebe do svého protipohybu a pro Kulvajta už nebyl žádný problém dopravit míč z brankové čáry do jeho sítě.
V poslední čtvrt hodině utkání se domácí přece jen dostali do tlaku a největší šanci v 85. minutě zachránil Wozniak, který Macháčkem vyražený míč vyhlavičkoval z prázdné branky.
Brno mohutně útočilo, ale boleslavští jim v rychlých kontrech nezůstali nic dlužni.
Kdyby své akce dotáhli Bednář, Kulvajt a Rojka, mohlo být vítězství boleslavských ještě vyšší. Vítězství je vynikajícím vkladem před následnými dvěma domácími zápasy.

SESTAVA:
Macháček – Krátký, Vizingr, Wozniak, Paleček – Kulvajt, Matějovský (83. Skoupý), Procházka, Čupr – Bednář (90.Šmerda), Cigánek (46.Rojka)

ROZHODČÍ: Královec
DIVÁKŮ: 450
ŽK: Vizingr

Fanshop banner