ZE  SKALSKA  DO TEL  AVIVU?
Klub

ZE SKALSKA DO TEL AVIVU?

Redakce

S fotbalistou, trenérem Jaroslavem Kamenickým jsme si povídali na téma jeho odchodu do druholigového izraelského celku, který má své sídlo na předměstí Tel Avivu a jmenuje se KFAR - Saba. Některá média už to vzala jako hotovou věc, ale na odchod si Jaroslav Kamenický, sekretář mládeže FK a trenér mladších žáků, musí ještě počkat.

Jak to tedy s odchodem je a případně kdy se vše bude realizovat?
Zatím jsme se nedomluvili a vše prozatím zůstalo viset na vízech a také na pracovním povolení, které je nezbytné. Já tedy budu čekat a izraelská strana slíbila, že se ozve v lednu 2004. A pak čekám rovněž na pokyny jednoho pána přes kterého se toto začíná realizovat. Nyní mohu jen říci, že ještě nevím na čem jsem.

Můžeš prozradit, jak si se k této nabídce dostal?
Já hraji nyní za Skalsko a my hráli právě proti izraelskému dorostu přípravný zápas. Bylo zde celé jejich vedení a já nevím na kolik jsem je uchvátil, protože za dva dny mi volali. Měli jsme dvě nebo tři schůzky. Dohodli jsme se zatím, že tam odjedu na pět dnů, abych se seznámil s prostředím a taky zda se mi tam bude líbit. A případně, že bychom podepsali i profesionální smlouvu.

Kdy jsi měl tedy původně odletět?
Původně jsem měl odletět - jak chtěli do 31.8., ale jak zjistili, že nemám zde profesionální smlouvu, tak pak se to posunulo do 10.září. Od té doby se to protahuje a já nevím jestli ze strany naší ambasády a nebo z jejich. Vše visí na povolení z jedné nebo z druhé strany.

A co tvůj zdravotní stav nemáš trochu obavy?
Myslím, že ne. Je to moje asi poslední nabídka v osmadvaceti letech.

Strach z tamějšího prostředí - hrozby teroristických útoků. Co po této stránce….?
U nás podle mého se to v tisku trochu nafukuje. Právě proto jsem si dal těch pět dnů na poznání prostředí - jak to tam vypadá. Je fakt, že mě upozorňovali, že se mám vyhýbat městské dopravě.

Můžeš prozradit něco bližšího - bydlení, tréninky?
Tak je to na předměstí Tel Avivu. Měl bych tam svůj byt popř. dům, auto k dispozici. Jinak se tam trénuje jenom večer - jednou denně. A zápasy se rovněž hrají večer. O smlouvě jsme se zas tak nebavili - co se týče i délky pobytu, ale já počítám kolem dvou let.

Který tajemný muž stojí za tvým případným angažmá v Izraeli?
Nejde tak o tajemného muže, který to zařizuje, ale o zájem ze strany izraelského klubu. Zde v Čechách byl generální manažer klubu, druhý prezident klubu. Já prozatím jednal s generálním manažerem a zprostředkovatelem z Prahy, ale ten má trochu divné jméno, které si teď nemohu vybavit.Většinu toho právě zprostředkovával on.

Fotbal hraješ v nižší soutěži v rámci mladoboleslavského okresu?
Hraji za Skalsko a minulý rok jsme postoupili do B.třídy a nyní ji vedeme.

Co tvé nabídce říkají bakovští Slavíci, kde jsi klíčovou postavou?
Smlouvu s tímto klubem hrající sálovou kopanou nemám. Já jsem tedy volný hráč, nejsem nikde vázaný. Ale byla to docela rána, když jsem tuto zahraniční nabídku oznámil prezidentovi klubu. Už se s tím smířil, ale zatím stále hraji jak za Skalsko, tak i bakovské Slavíky.

Fanshop banner