VÍTKOVICE PROTESTUJÍ: „ZAŘÍZL NÁS ROZHODČÍ“
Klub

VÍTKOVICE PROTESTUJÍ: „ZAŘÍZL NÁS ROZHODČÍ“

Redakce

Oficiální stížnost na výkon rozhodčího Poláka v utkání Mladá Boleslav – Vítkovice (2:0) se rozhodli podat zástupci ostravského klubu. Vítkovický manažer Lubomír Vlk byl na sudího Poláka hodně rozezlen.

Rozhodčí Polák byl delegátem utkání za svůj výkon ohodnocen známkou šest – tedy nižší známkou, než druholigoví delegáti obvykle udělují, a která ve slovním vyjádření delegátské stupnice znamená průměrný výkon. Vlk by udělil známku ještě výrazně nižší. „To, že rozhodčí Polák od samého začátku našeho utkání v Mladé Boleslavi otáčel auty a fauly proti nám, ponechávám už téměř bez povšimnutí“, pravil vítkovický manažer. Ostatně s podobnou stížností by asi ani neuspěl. Vlkovi vadily tři konkrétní situace. Ta první se udála v 59.min. „Náš útočník Malchárek běžel sám na brankáře Millera, udělal mu kličku a domácí gólman ho doslova sestřelil,“ popsal první z důležitých momentů Vlk, jenž v tu chvíli očekával jednoznačnou penaltu. „A nejen penaltu . To byla jasná červená karta pro brankáře. Pan Polák u toho stál. A zcela nepochopitelně nechal pokračovat ve hře.“ Nechápal Vlk.
Další dva kritické momenty, které Vlka a celé Vítkovice rozezlily, následovaly těsně za sebou v 68.min. Tedy v době, kdy Vítkovice v Mladé Boleslavi poprvé inkasovaly. „Domácí hráč převzal míč v jasném postavení mimo hru. Opakuji, že v naprosto evidentním,“ čílil se Vlk. „Pan pomezní Petřík byl asi jediný kdo ofsajd neviděl, pokud ho vůbec vidět chtěl,“ pokračoval Vlk v líčení situace, která měla pro Vítkovice velmi nepříjemný dopad. „Hráč postupoval dál na branku, vystřelil a náš brankář střelu tečoval do břevna. Odtud se balon odrazil zpět do hřiště. A pomezní odmával gól..“, stěžoval si Vlk. Podle jeho názoru padl míč do hřiště. „Nikdo kromě pana pomezního míč za čárou neviděl, naopak jsem z několika stran slyšel to, co jsem sám viděl. Míč dopadl před čáru“.

Mladá Boleslav: sudí se nemýlil
S argumenty vítkovického manažera rozhodně nesouhlasí generální manažer mladoboleslavského klubu Zdeněk Kudela. „Zápas jsme pečlivě rozebrali u videa a sporné momenty byly podle nás posouzeny sudím správně. Při údajném penaltovém zákroku ani hostující hráči neprotestovali. Na druhé straně při gólu se naopak všichni naši hráči hned radují. Postavení rozhodčího podle videa ukazuje, že musel ze své pozice vše dobře vidět. Nevím jestli to bylo dvacet nebo třicet centimetrů, ale míč se odrazil za brankovou čáru, kde máme trochu zvýšený terén. To vysvětluje i následný směr pohybu míče,“ poznamenal Kudela. „Podle mého by si ve Vítkovicích měli po jejich posledním zápase s brněnskou rezervou nejdřív zamést před vlastním prahem.“ dodal Kudela, jenž ale odmítl svůj výrok dále komentovat.
Mladé Boleslavi se podobné stížnosti na rozhodnutí sudích nezamlouvají. „Do zápasu po utkání nenapsali jedinou námitku,“ řekl Kudela.
Mladoboleslavští nedávno také cítili po zápase v Prachaticích křivdu. Zápas tehdy prohráli gólem z penalty nařízené chvíli před koncem. „I když jsme si mysleli, že se penalta neměla kopat, nestěžovali jsme si. Sudí ji odpískal, tak jsme to prostě brali jako fakt s kterým se nedá nic dělat.“
Generální manažer mladoboleslavského klubu se domnívá, že přehnanou vítkovickou nervozitu zavinil opožděný příjezd na utkání do Mladé Boleslavi. Taky by si Vítkovice měli uvědomit, že se u nás nedostaly do jediné šance a prakticky nevystřelily na branku. Spíš to vypadalo, že k nám přijeli polehávat na trávníku s cílem co nejvíc času prozdržovat.“

Fanshop banner