Postřehy z královehradecké tiskovky po zápase SK Hradec Králové-FK Mladá Boleslav 14.září
Klub

Postřehy z královehradecké tiskovky po zápase SK Hradec Králové-FK Mladá Boleslav 14.září

Redakce

Trenér FK Mladá Boleslav Martin Pulpit:
Myslím si, že v prvním poločase bylo utkání na šance vyrovnané. Každé mužstvo si vypracovalo dvě gólové šance. Domácí nás ze začátku trochu zaskočili tím, že hráli v rozestavení 4-2-3-1. Než jsme se s tím srovnali, tak těch 12-15 minut prakticky vyznělo pro domácí. Nakonec jsme se v prvním poločase ujali vedení po chytré kličce ve vápně, když jsme si vynutili faul na penaltu. Ve druhém poločase byl klíčový moment v osmé nebo desáté minutě, kdy Procházka vystřelil výborně z hranice pokutového území a domácí fantasticky podržel domácí brankář Podhajský. Pak domácí přeskupili rozestavení na 4-4-2 a u nás, bohužel, hlavně ve středu, konkrétně Matějovský - nespolupracoval, nebojoval a neodevzdal tu práci, kterou měl, a Procházka potom ve středu hřiště na to sám nestačil. Pak po dvou chybách v defenzívě jsme obdrželi dva góly. Domácí měli v závěru tlak a vyvíjeli větší úsilí a nám u některých hráčů právě toto chybělo, včetně většího srdce v závěru zápasu. Proto domácí vyhráli 2:1.

Trenér SK Hradec Králové Vladimír Táborský:
Výsledek pro nás je velice příjemný, zvláště když jsme téměř osmdesát minut prohrávali. Rozestavením jsem chtěl něco v mužstvu pozměnit. Hráči sice běhali, ale přesto na hrotu nám chybí důraz a hlavně dostat se za hráče soupeře. Druhý poločas byl o něčem jiném. Začalo se nám dařit, samozřejmě po přeskupení, a pak se povedlo také vystřídání Rolkem. Ten není střední útočník a ani nebude, ale do takovéto situace asi je připraven.Umí do toho dát srdce a je pro nás velkým přínosem. Já nechci nějakým způsobem, ani to nemám zapotřebí, podlézat Mladé Boleslavi, ale myslím si, že má velice dobrý tým. Každá jejich akce byla pro nás nebezpečná a je fakt, že právě v tom zlomovém okamžiku nás podržel brankář Podhajský. Ale na druhou stranu za to úsilí a snahu jsme si tři body zasloužili. Myslím si, že není ničemu konec, je to jenom vítězství a tři body. Cesta právě pro tato obě mužstva je ještě dlouhá………

Dodatek ke komentáři:
Zároveň touto cestou chceme poděkovat za vynikající a neustálou hlasovou podporu mladoboleslavských fanoušků svým fotbalistům na rozlehlé ploše Všesportovního stadionu v Malšovicích v Hradci Králové a to po celou dobu zápasu.

Fanshop banner