Vítězství mladoboleslavských fotbalistů se zrodilo během čtyř minut prvního poločasu
Klub

Vítězství mladoboleslavských fotbalistů se zrodilo během čtyř minut prvního poločasu

Redakce

Mladoboleslavští fotbalisté složili úspěšný reparát z předchozího utkání v Prachaticích. V domácím prostředí si dnes s přehledem poradili s celkem SC Xaverov Horní Počernice. Po většinu zápasu měli hru plně pod kontrolou

První přízemní střelou o sobě dal vědět Tomáš Cigánek, hned v úvodu zápasu. V 6. minutě prvně skóroval nádhernou hlavičkou Radim Wozniak. Ve 14. minutě měl potom na kopačkách další gól Adrian Vizingr, jehož střelu tečoval jeden z hostujících hráčů na rohový kop. Další šance měli na kopačkách Tomáš Procházka a následně i Gökmen Kore. Prvních dvacet minut byli mladoboleslavští útočnější, několik slibných akcí předvedl opět Tomáš Cigánek. Hosté se dostali do první šance až ve 29. minutě, kdy zahrozil jejich levý záložník Šindelář. Je třeba zdůraznit, že v tomto momentě jej trošku podcenila mladoboleslavská obrana. O minutu později však už xaverovský Galbavý nedorozumění v mladoboleslavské obraně využil a překonal brankáře Millera – vyrovnáno 1:1. Naštěstí o chvíli později David Rojka nekompromisní střelou překonal brankáře Marka. Šok pro hosty přišel ve 34. minutě, kdy Roman Bednář, který po Cigánkově centru prudce usměrnil hlavou potřetí míč za záda xaverovského brankaře. V závěrečných minutách prvního poločasu drželi domácí hru pevně ve svých rukou.
Druhý poločas začala hrát obě mužstva opatrně, hra se odehrávala převážně ve středu hřiště. Xaverovští se snažili za stavu 3:1 o kontaktní gól a hra prvních 15. minut byla pro diváka nezajímavá. Z nudy dostal diváky po jednom bleskovém útoku opět David Rojka, který v 64. minutě dal hlavou na 4:1. Od té doby hra dostala spád a byla opět v režii mladoboleslavských fotbalistů, kteří si za předvedenou hru několikrát vysloužili potlesk od svých fanoušků. Šance zvýšit skóre měli v 69. minutě Rojka, v 74. minutě Čupr a 79. minutě Tomáš Kulvajt.
Soupeř si v podstatě nevytvořil větší šance a nepomohlo mu ani střídání hráčů, Xaverov nepodržel ani brankář. Mladoboleslavští předváděli pro oko diváka líbivou hru a mohli i vyhrát větším brankovým rozdílem. Tento výsledek je dobrou vizitkou před důležitým utkáním v Hradci Králové o příštím víkendu.

Sestavy mužstva:
Miller - Krátký, Vizingr, Wozniak, Čupr - Cigánek (66.Kulvajt), Procházka, Matějovský, Kore (61.Šmerda) - Bednář (76.Sedláček) , Rojka
Rozhodčí:, Karel Vidlák
Diváků: 3 730

Hlasy trenérů: Trenér SC Xaverov Juraj Šimurka: Gratuluji Mladé Boleslavi k zaslouženému vítěztví Propadli jsme hlavně v obrané činnosti a dvě hrubé chyby padají na konto našeho brankáře. Např. při druhém gólu zbytečně vyběhl a když už jsme se trochu zvedali opět brankář nás nepodržel. Tento zápas se mu nepovedl a právě u něj to vše začíná.

Trenér FK Mladá Boleslav Martin Pulpit: Já si myslím, že hráči Mladé Boleslavi dnes odvedli čistou profesionální práci na rozdíl od přístupu některých hráčů v Prachaticích. 90 minut tentokrát všichni hráči odmakali, jezdili, napadali jsme soupeře. Dále jsme nutili soupeře k chybám, bohužel branku vsítil po naší hrubé chybě soupeř. Jinak si myslím, že hosté si nevypracovali ani gólovou šanci. Samozřejmě jsme si vědomi toho, že v té rychlosti a nasazení chybičky by se nějaké našly. Bylo zde několik zkažených přihrávek a nedotažených akcí. V prvním poločase byla naše hra nevyvážená, byli jsme do 60 minuty nebezpeční pouze z pravé strany. Z levé strany nepřišel žádný nebezpečný centr. Avšak přeskupením Čupra do zálohy a Šmerdy na levého beka se nám hra trochu vyvážila. Kladem utkání je přínos Rojky, který střelil ve druhém utkání za Boleslav dva rozhodující góly.

Žluté karty: 48. Cigánek, 92. Rojka

Fanshop banner