NAŠE REPREZENTAČNÍ „21“ NENAŠLA RECEPT NA EGYPTSKOU OBRANU
Klub

NAŠE REPREZENTAČNÍ „21“ NENAŠLA RECEPT NA EGYPTSKOU OBRANU

Redakce

Česká reprezentace do 21 let si pozvala do Mladé Boleslavi na přípravný zápas mužstvo Egypta. Nad očekávání se soupeř jevil jako velice zdatný a houževnatý a slabinou na obou stranách byla přesnější střelba. Mladoboleslavské publikum odměňovalo potleskem akce obou mužstev.

Utkání začalo ve svižném tempu, hlavně ze strany hostů. Naši o sobě dali vědět až po Burešově centru, kdy Kobylík v 9. minutě minul jen těsně egyptskou branku. O 3. minuty později se Polák doslova prokousal hostující obranou, ale chybělo přesnější zakončení. Nejnebezpečnějším hráčem u hostů byl Abdel Wahed, který předvedl skvělé sólo, za což mu byla odměna domácího publika. Tentýž hráč v 27. minutě nastřelil pravou tyč Laštůvkovy branky a o 2. minuty to byli opět hosté, kterým chybělo jen přesnější zakončení. V těchto fázích hry sklízeli Egypťané potlesk od mladoboleslavského publika. Z tlaku se naše reprezentace vymanila až od 23. minuty a to díky akcím Svěrkoše a Trojana v závěrečných minutách prvního poločasu.

Druhý poločas začal nepřesně na obou stranách, ale blíže k vlastnímu gólu měli v 60. minutě hosté a vzápětí Koubský mohl skórovat. V 65. minutě se doslova ukopl před hranici šestnácti metrů Jakub Bureš. V 66. minutě skvěle Trojan z otočky prověřil egyptského brankáře a poté „21“ v útocích podstatně zlepšila a zpřesnila hru. Gól na kopačkách měl v 74. minutě Slepička a o čtyři minuty později i Mario Lička. Ani v nastaveném čase nenašli čeští reprezentanti přesnou mušku. Naopak byli to hosté, kteří šli houževnatě za gólem, ale i jim chybělo přesnější zakončení a skvělý zákrok Vidličky. Přesto si oba celky vysloužily od mladoboleslavského publika bouřlivý závěrečný potlesk.

Sestava ČR: Laštovka – Křap(46. Vidlička), Besta, Koubský, Bureš – Kobylík (70. Vyskočil), Polák, Plašil (76. Lafata), Trojan – Lička, Svěrkoš.
Rozhodčí: Stredák Anton
Diváků: 3380

Fanshop banner