VYDOLOVANÝ BOD Z „ĎOLÍČKU“
Klub

VYDOLOVANÝ BOD Z „ĎOLÍČKU“

Redakce

Utkání s exligovou Bohemkou mělo velmi vysokou fotbalovou úroveň, ke které přispěla velmi pěkná divácká kulisa, ve které se neztratili fanoušci Mladé Boleslavi, kteří do Prahy přicestovali autobusem. Skvělou atmosféru určil i fakt, že se hrálo ve večerních hodinách za umělého osvětlení.

Úvodní čtvrthodinka byla ve znamení vzájemného oťukávání soupeřů. „Klokani“ se přeci jenom dříve osmělili a v 17. minutě našel domácí Čapek dlouhým nákopem z levé strany hlavu Baláže, který poslal míč přes celou branku těsně k pravé tyči Millerovy branky. Tento gól domácí vyburcoval ke zvýšenému tlaku a přinesl další dvě gólové šance. Nejprve Bednář postupoval naší pravou stranou obrany sám na brankáře Millera, který jeho střelu skvěle vykryl, Melecký pak v dorážce zazmatkoval a poslal míč daleko od Millerovy branky. Tři minuty před koncem poločasu měl pak další šanci Rajnoch, míč však hlavou usměrnil mimo boleslavskou branku. V těchto fázích prvního poločasu bylo znát, že inkasovaný gól velmi ovlivnil psychiku mladoboleslavských hráčů. Několik jejich velmi slibných akcí zůstalo nedotaženo, nebo skončilo nepřesnou přihrávkou.

Po poločasové přestávce na plochu zrekonstruovaného „Ďolíčku“ nastoupilo boleslavské mužstvo jako vyměněné, hráči zlepšili pohyb a přesnost kombinací. Vyústěním toho byl vyrovnávací gól, když po rohu Cigánka protlačil Sedláček míč houštinou těl za Rabova záda.

Mladá Boleslav měla rázem další šance. Matějovský proháčkoval, všechno, co mu stálo v cestě, a střela z hranice pokutového území jen o vlásek minula pravou tyč bezmocně přihlížejícího brankáře Bohemky. Mladoboleslavští hráči najednou velmi dobře kombinovali a bylo jich plné hřiště. S blížícím se koncem zápasu potom přišel zoufalý nápor Klokanů, který však vedl jen ke zvýšenému počtu standardních situací. A s těmi si však boleslavská obrana s přehledem poradila.

Když už běžela poslední minuta nastaveného času, zrodila se největší šance Mladé Boleslavi. Matějovský ze středu hřiště prostrčil na levou stranu míč nabíhajícímu Göghovi, ten se dostal za záda bránícího Lesáka a následným centrem našel úplně volného Kulvajta na hranici značky pokutového kopu. Kulvajt však míčem jen trefil břevno Rabovy branky.

Boleslav veze z Prahy zasloužený bod a příliš nechybělo k tomu , aby se radoval z bodů tří.

Sestava: Miller – Krátký, Vizingr (70. Procházka), Wozniak, Čupr (55. Šmerda) – Kulvajt, Skoupý, Matějovský, Cigánek – Bednář, Sedláček (78. Gögh)

Rozhodčí: Čuřín
ŽK: Třasák – Miller
Diváků: 2550

Fanshop banner