ZASLOUŽENÁ VÝHRA PRVOLIGOVÝCH
Klub

ZASLOUŽENÁ VÝHRA PRVOLIGOVÝCH

Redakce

V dalším přípravném zápase předvedli boleslavští dobrý výkon, zaslouženě však zvítězil prvoligový Jablonec.

Oba týmy nasadily od prvních minut ostřejší tempo a již ve 3. minutě si vypracoval slibnou šanci Janoviak. V 8. minutě odpověděl jablonecký Čáp, ale na jeho příčnou přihrávku z levé strany nikdo nedosáhl. Po úvodních šancích byla hra plná autů a drobných nepřesností na obou stranách. V 16. minutě pálil boleslavský Hýbner nad a do stejného prostoru poslal míč v 21. minutě z přímého kopu jeho spoluhráč Kore. Ve 20. minutě se znovu uvolnil Hýbner, jeho střele však chyběla razance a jablonecký brankář jistým zákrokem chytil. Ve 29. minutě se ojedinělou střelou blýskl jablonecký Kodula, brankář však neměl problémy a lehce střelu zlikvidoval. V samém závěru zahrál rukou jablonecký Svojtka, následný přímý kop však Hýbner vysoko přestřelil. V celém průběhu prvního poločasu měli domácí více ze hry a Jablonec si vypracoval jen ojedinělé šance.
Ve druhém poločase prvoligový celek přidal a boleslavští jen těžko odvraceli jejich útoky. Vysoké tempo a přesnou hru zúročili jablonečtí již v 53. minutě, když na nečekaný centr naskočil Hrotek a hlavou přesně umístil míč za Macháčkova záda – (0:1).
Jablonečtí skórovali podruhé v 66. minutě, když Michálek vysunul Vodehnala, který nádhernou střelou nedal brankářovi šanci – (0:2). V 72. minutě přihrál Cigánek do vápna nabíhajícímu Sochovi a ten přesnou střelou snížil na konečných 1:2.
Po utkání odjeli mladoboleslavští fotbalisté na týdenní soustředění do Žinkov, kde je ve středu čeká zápas s divizními Přešticemi.

Sestava Mladá Boleslav:
1. poločas: Miller – Šmerda, Wozniak, Grlič, Paleček – Skramužský, Procházka, Hýbner, Kore – Sedláček, Janoviak.
2. poločas: Macháček – Krátký, Wozniak, Skoupý, Čupr – Kulvajt, Mrvík, Matějovský, Cigánek – Bednář, Socha.

Fanshop banner