BOLESLAVŠTÍ HRÁČI POSLEDNÍ ZÁPAS SEZÓNY NEZVLÁDLI
Klub

BOLESLAVŠTÍ HRÁČI POSLEDNÍ ZÁPAS SEZÓNY NEZVLÁDLI

Redakce

Vítězství v tomto důležitém utkání by Mladou Boleslav vyneslo do těsného závěsu v tabulce za postupující týmy Plzeň a Opavu. Bohužel, hráči nedokázali zopakovat nedělní výkon proti Plzni a zaslouženě prohráli ve spíše dovolenkovém počasí. Za úmorného vedra působilo mužstvo Xaverova cílevědoměji a bojovněji než poněkud zakřiknuté mužstvo z města automobilů.

Hrálo se ve vlažném tempu, na tři stovky diváků dlouho čekaly na povedenější akci. Byl to Xaverov, který se dříve vzpamatoval a několikrát prověřil rukavice brankáře Millera. Ten potvrdil dobrou formu a po celý první poločas udržel čisté konto. Do šance v boleslavském dresu se dostal pouze Bednář, ale ani on se nedočkal úspěchu.
Ze začátku druhého poločasu se zdálo, že se karta obrátila, boleslavští vstoupili do druhého dějství lépe, dobře se začali pohybovat a přišly i šance. Cigánkův centr prosvištěl těsně kolem brankové čáry do zázemí. Nebezpečná byla i Bednářova střela z bezprostřední blízkosti. Hru oživil střídající Gögh a zdálo se, že je jen otázka času, kdy hosté střelí gól. Opak byl však pravdou. Po chybě boleslavské obrany, která hrála v úplně nové nevyzkoušené sestavě, dostal domácí tým do vedení Bartoš. Byl to pro Boleslav šok, ze kterého se těžce vzpamatovávala. Následovala další chyba, při trestném kopu se rozestoupila nesoustředěná boleslavská zeď hráčů, a Šindelář se radoval a spolu s ním celé xaverovské družstvo podruhé.
Zbytek zápasu boleslavští dohrávali ve velkém fotbalovém útlumu. Utkání bylo celkově z jejich strany nevydařené a domácí tým se tak radoval ze zaslouženého vítězství.

Sestava: Miller – Krátký, Hodan, Skoupý, Paleček – Kulvajt, Procházka, Hýbner (61. Gögh), Cigánek – Bednář (75. Kroupa), Gruber (37. Sedláček).

Fanshop banner