NA VYSOČINĚ VÍTĚZNĚ
Klub

NA VYSOČINĚ VÍTĚZNĚ

Redakce

Bez tří zraněných hráčů – Bednáře, Gögha a Vizingra – nastoupili boleslavští hráči k mistrovskému utkání v Jihlavě a měli soupeři co odvádět, neboť na podzim hráči Jihlavy v Mladé Boleslavi zvítězili.

Za slabého diváckého zájmu (ve stejném čase hráli naši hokejisté s Kanadou) se soupeři dlouho oťukávali a čekalo se na první příležitosti. Hráči Vysočiny v 1. poločase hrozili jen ze standardních situací, které skvěle zahrával bývalý slávista Vladyka. Naopak boleslavští svou první příležitost gólově zužitkovali. V 18. minutě Sedláček důsledně dohrál souboj, obešel brankáře Vorla a do odkryté branky zajistil vedení. Do konce 1. poločasu se už žádné šance na obou stranách neurodili.

Do 2. poločasu vstoupila Jihlava s obrovským náporem. Dlouhými nakopávanými míči se snažila korigovat výsledek. Boleslavští hráči však všechny nebezpečné situace velmi dobře zvládli. V době největšího tlaku se Tomáši Procházkovi podařilo na půlící čáře vybojovat míč, dlouhou přihrávkou našel v pokutovém území Jihlavy Skoupého, který byl při zpracování míče sražen. To běžela 78. minuta a rozhodčí Bouše nařídil nekompromisně pokutový kop. Míč si postavil Paleček a bezpečně jej uklidil do sítě brankáře Vorla. Ve zbylém čase boleslavští hráči už soupeře k ničemu nepustili a bezpečně dovedli střetnutí do vítězného konce.

Sestava: Macháček – Šmerda, Hodan, Pokorný, Čupr – Kulvajt, Hýbner (59. Skoupý), Procházka, Paleček – Gruber (52. Cigánek), Sedláček (79. Kroupa).
Rozhodčí: Bouše
ŽK: Hodan, Kulvajt, Cigánek
Diváků: 200

Fanshop banner