MLADOBOLESLAVŠTÍ NEZKLAMALI, ALE BOHUŽEL NEZABODOVALI
Klub

MLADOBOLESLAVŠTÍ NEZKLAMALI, ALE BOHUŽEL NEZABODOVALI

Redakce

Mladoboleslavští fotbalisté předvedli proti Opavě jeden z nejlepších výkonů, ale bohužel jim chyběla koncovka.

Domácí se do soupeře pustili bez respektu a snažili se hrát útočný fotbal. Poprvé však do otevřené obrany pronikl ve třetí minutě opavský Švancara, o dvě minuty později ohrozil hostujícího gólmana Vaška Tomáš Procházka, přesto se v 10. minutě hosté dostali opět do otevřené obrany domácích a Pospěch střelou k pravé tyči překonal poprvé Macháčka. Domácí se stále snažili hrát otevřenou hru. v 29. minutě nevyužili domácí možnosti trestného kopu, kdy Gögh místo střeli nahrál Palečkovi a ten narazil na rozhodčího Poláka. Mezi 37. a 39 minutou spálili šance Kulvajt, Procházka, ale i Gruber. Ve 24. minutě David Gögh perfektní hlavičkou pod břevno protáhl hostujícího gólmana Vaška. V nastaveném čase 45. minutě opět Pospěch prošel obranou domácích a zvýšil na 0:2.

Ve druhém poločase byli domácí opět lepším mužstvem, což dokázal v 48. minutě Tomáš Procházka svoji střelou na branku hostů. Jedna z největších šancí přišla v 65. minutě, kdy musel brankář Vašek vytahovat Gruberovu hlavičku nad břevno. V 84. minutě měl gól na kopačkách střídající Cigánek a těsně před koncem ještě dvojice Skoupý a Gruber. Poslední jmenovaný přestřelil ze čtyř metrů opavskou branku. Mladoboleslavští byli po celý zápas aktivnější což dokazuje i dvanáct rohových kopů a hosté pouze dva.

Sestava: Macháček – Šmerda, Vizingr (52. Skoupý), Pokorný, Paleček – Kulvajt, Procházka, Hýbner, Gögh (71. Matějovský) – Gruber, Sedláček ( 63. Cigánek)
ŽK : domácí - Paleček, Hýbner
hosté – Sena Jefthon, Vašek Petr
Diváků: 1652

ŘEKLI PO UTKÁNÍ

Trenér hostů Karel Jarůšek:
Mladá Boleslav má dobré mužstvo, ale mi jsme sem přijeli bodovat, což jsem rád že se podařilo, i když musím podotknout, že jsme se ve druhém poločase více bránili, ale mám dojem, že jsme kromě jedné větší šance před koncem zápasu domácí nepustili před naši branku. Jsem rád, že jsme dokázali zvítězit a potřebujeme to nyní potvrdit v zápase doma.

Trenér domácích Martin Pulpit:
Koučoval jsem jedno z nejlepších utkání, které mužstvo předvedlo. Shodou okolností proti mužstvu, které usiluje o postup do první ligy. Hráči předvedli výborný výkon a běháním, tempem předčili soupeře fyzicky. Někteří hráči soupeře už v závěru tzv. šlapaly vodu. Výkon Opavy mě zklamal, toto mužstvo sleduji už poněkolikáté a průběh zápasu byl ovlivněn i jiným vlivem o kterým bych nerad mluvil. Nemám svým hráčům co vytknout, protože jsme soupeře přehráli po všech stránkách, jenom mě mrzí co se zde pořád opakuje od působení pana Petrželi, a to je proměňování vyložených šancí. Hráčům děkuji za výkon, i když budou dnes zklamáni, protože si zasloužili tři body.
Kdybychom měli dva tři koncové hráče, kteří budou proměňovat šance, tak bychom toto utkání dnes vyhráli. Před Mladou Boleslaví je úkol postoupit a já si nejsem jistý, že ti hráči, kteří zde dneska jsou, jsou schopni se během krátké letní přípravy naučit střílet branky.

Fanshop banner