TŘI BODY ZŮSTALY DOMA
Klub

TŘI BODY ZŮSTALY DOMA

Redakce

Mladoboleslavští fotbalisté v pátečním zápase herně předčili Východočechy. Zápas prakticky rozhodli v prvním poločase.

Zápas začali aktivněji v prvních minutách hosté a domácí nastartovali až od sedmé minuty dvěma rohovými kopy a dvojnásobnou střelou Grubera, kterou musel likvidovat pardubický brankář Raba. V desáté minutě poslal domácí do vedení střelou zhruba ze šestnácti metrů Tomáš Kulvajt. U hostů byl aktivní a nebezpečný především Libor Bosák. Dost často se bojovalo ve středu hřiště. Ve třicáté minutě po zaváhání gólmana Raby využil jeho chyby střídající Tomáš Sedláček a zvýšil na 2:0. Hned poté se uvedl střelou vedle branky Tomáš Kulvajt. Ve 33. minutě hostující gólman provedl špatný odkop a toho využil opět Tomáš Sedláček a zvýšil na 3:0. Hosté v 35. minutě zahrávali nepřesný trestný kop pouze do zdi. Ve 42. minutě vykázal rozhodčí Řehoř pardubického trenéra Šípa do hlediště za nekázeň.

Ve druhém poločase začali hosté opět aktivněji, ale iniciativu postupně přebírali domácí. V 52. minutě se dostal do gólové šance opět Tomáš Sedláček, ale míč mu odskočil. Jedna z nejkrásnější akcí přišla v 65. minutě, kdy David Gögh zvýšil na 4:0 po trestném kopu Palečka.V 83. minutě byli pardubičtí oslabeni o Bukače, který dostal červenou kartu za ostrý faul na Kulvajta. Ve zbytku druhého poločasu si domácí vytvářeli před hostující brankou více prostoru byli fotbalovější a přesnější a hosté se jen sporadicky dostávali před branku Millera.

Sestava: Miller – Šmerda, Vizingr, Pokorný, Čupr – Kulvajt, Procházka, Gögh (69. Matějovský), Paleček – Bednář (22. Sedláček), Gruber (75. Boniatti)
Rozhodčí: Petr Řehoř
ŽK: Procházka – Šourek ČK: Bukač
Diváků: 1150

HLASY TRENÉRŮ PO UTKÁNÍ

Milan Šíp – trenér FK AS Pardubice:
„ První gól byl po hlavičkovém souboji a zároveň faulu na našeho stopera, kdy jsme nereagovali na odražený míč. Dva góly jsme si v podstatě dali sami a ráz utkání už byl potom daný. Ale na druhou stranu mohl být klidně první poločas 3:3, špatně jsme řešili naše příležitosti, ale fotbal se hraje na góly a domácí zaslouženě vyhráli, protože byli důraznější a agresivnější.“

Martin Pulpit – trenér FK Mladá Boleslav
„Vycházel jsem ze znalosti a přednosti pardubického mužstva, protože jsem je dva a půl roku trénoval. Napadání soupeře jsme stáhli na 35 m od naší branky a stoprocentně nám to dneska vycházelo. Byli jsme agresivnější a důraznější. Mrzí mě, že jsme některé situace, které šly kolmo a přímo do brejkových situací nevyřešili. K úspěchu nám pomohly rovněž dvě fatální chyby soupeře, v tomto případě gólmana. Ve druhém poločase jsme soupeře do vážnější akce nepustili.“

Fanshop banner