Konečně vítězství na hřišti soupeře
Klub

Konečně vítězství na hřišti soupeře

Redakce

Až na hřišti v Chomutově se hráči Mladé Boleslavi dočkali prvního vítězství na půdě soupeře.
Bylo to vítězství zasloužené, neboť mladoboleslavští si vypracovali nepočítaně gólových šancí.

Na třech postech pozměnil trenér Pulpit sestavu oproti předcházejícím dvěma zápasům. Do pole poslal novou útočnou dvojici – Grubera a Kroupu. Poprvé do utkání po svém zranění nastoupil na pravém kraji zálohy také Krátký. Od první minuty vstoupili boleslavští do utkání daleko více bojovně naladěni než před týdnem v Prostějově a na obrazu hry to bylo znát. Během první čtvrthodiny si vytvořili tři gólové šance, díky bahnitému terénu nebo vlastní nepřesnosti však nebyly využity. Mezi 20. a 32. minutou došlo k opakovaným zkratům v obraně Boleslavi, u posledního byl Pokorný a pro osamoceného Hrušku nebyl problém strhnout vedení na stranu Chomutova. Byla to hrubá chyba, ale naštěstí v utkání již poslední. Ještě do poločasu vyrovnal Gruber, když obešel chybujícího obránce Četverika a poslal míč do opuštěné branky domácích.
Po velké bouřce v kabině Boleslavi během přestávky, vběhlo na hřiště ještě více bojovně naladěné boleslavské mužstvo a počet jejich gólových šancí neustále rostl. Z těch nejvyloženějších volala po gólu hlavička Pokorného, sólová akce Grubera a opakovaná kanonáda Kroupy. Spravedlnost o sobě dala vědět až v 72. minutě, když byl střídající Procházka podkopnut v pokutovém území domácích. Následnou penaltu proměnil Gruber, který tak druhým gólem podtrhl svůj dobrý výkon. Pak už boleslavské mužstvo statečně uhájilo výsledek, mohlo však zvítězit i vyšším rozdílem. Závěrečný vítězný pokřik v kabině chomutovské tribuny byl silnější právě o pocit prvního vítězství na půdě soupeře v soutěži.

Sestava FK MB:
Macháček – Šmerda, Vizingr, Pokorný, Čupr – Krátký, Skoupý (62. Procházka), Hýbner, Paleček (50. Boniatti) - Kroupa, Gruber (86. Hodan).
Rozhodčí: Polák
ŽK: Krátký

Fanshop banner