Z Prostějova jen s jedním bodem
Klub

Z Prostějova jen s jedním bodem

Redakce

Na Hanou jeli Boleslavští potvrdit dobrou formu z předcházejícího úvodního jarního kola a v duchu kalkulovali se ziskem tří bodů

Avšak Prostějov se v utkání předvedl ve velmi dobrém světle a na bahnitém terénu se obě mužstva až do poslední minuty snažila strhnout vítězství na svou stranu.
Trenér Martin Pulpit poslal do utkání od první minuty navlas stejnou sestavu, která o minulém víkendu porazila Vítkovice 2:0. Na zdánlivě slušném, ale velmi záludném, bahnitém terénu se mladoboleslavští hráči proti velmi úporně a těsně bránící prostějovské obraně jen s obtížemi prosazovali. Největší šance prvního poločasu přišly po rohových kopech, ale ani Bednář, ani Pokorný nedokázali z bezprostřední blízkosti míč do sítě bezmocného Krásy dopravit.
S postupem času přišly i šance domácích, ale Macháček vše s bravurou vyřešil. Nejvíce se zapotil při dlouhém odkopu jednoho z domácích hráčů, kdy míč nečekaně už, už plachtil do jím opuštěné branky. Macháček však skvěle zareagoval a míč vytlačil konečky prstů na břevno.
Do druhého poločasu nastoupilo boleslavské mužstvo jako vyměněné. Zlepšilo pohyb, přidalo v nasazení a natrvalo přestěhovalo hru před pokutové území domácích. Tam však ve vzduchu kralovala urostlá stoperská dvojice domácích – Lukšík, Zbožínek, neprosadil se proti nim ani střídající Kroupa. Přesto přišly šance na zisk tří bodů: Pokorný hlavičkuje po rohovém kopu těsně vedle, hlavička Vizingra končí na brankové čáře v houšti domácích těl, Cigánkova křížná pumelice těsně míjí vzdálenější tyč a Paleček před opuštěnou brankou nezasáhne přetažený centr Cigánka.
Z ojedinělého protiútoku do otevřené obrany Boleslavi se však také rodí obrovská šance domácího Prstějova – Liška však z devíti metrů pálí nad.
V nastaveném čase přes veškerou snahu Boleslavských se však už skóre nemění.


Rozhodčí: Helebrant, ŽK: Vizingr (MB), diváků: 200. FK Mladá Boleslav: Macháček – Šmerda, Vizingr, Pokorný, Čupr – Cigánek, Skoupý Hýbner (75. Procházka), Paleček – Bednář (61. Kroupa), Kulvajt (75. Gruber). Trenér: Martin Pulpit.

Fanshop banner