ZDAŘILÝ VSTUP DO MISTROVSKÉHO JARA
Klub

ZDAŘILÝ VSTUP DO MISTROVSKÉHO JARA

Redakce

Výborný vstup do mistrovského jara se podařil fotbalistům FK Mladá Boleslav. Na Městském stadionu totiž zdolali FC Vítkovice 2:0 (2:0). O zápis do střelecké listiny se postarali Adrian Vizingr a Roman Bednář. Vítězství to bylovíce než zasloužené.

Jako první se v utkání na těžkém rozbahněném terénu dostal do šance Čupr po centru Palečka. Pálil však vysoko nad. Zato v 16. minutě už udeřilo. Rohový kop zahrával Cigánek a Vizingr hlavou otevřel skóre – 1:0. Další zasloužený potlesk přinesla 45. minuta. Hýbner ideálně poslal míč do uličky Bednářovi a ten své sólo dotáhl do úspěšného konce – 2:0.
O přestávce bylo pořádně horko především ve vítkovické kabině a trenér Vlk rozhodně nešetřil svými hlasivkami. Do druhé půle pak poslal na hřiště dva nové hráče. Ani to mu ovšem nebylo nic platné, neboť Vítkovičtí za celý zápas prakticky nevystřelili na boleslavskou branku. Nebezpečné však byly jejich standardní situace. Další šance ke skórování ale měl domácí celek. Nejprve Kulvajtovo sólo zlikvidoval Grigar a poté Hýbnerova dorážka, které předcházela střela Sedláčka, mířila vysoko nad. V závěru se ještě neúspěšně pokoušel o změnu skóre dalekonosnou střelou Paleček.
Branky: 16. Vizingr, 45. Bednář. Rozhodčí: Liba – Goňa, Chytil. ŽK: Laub, Kaloč (oba Vítkovice), diváků: 2320. FK Mladá Boleslav: Macháček – Šmerda, Vizingr, Pokorný, Čupr – Cigánek (67. Sedláček), Skoupý, Hýbner (83. Hodan), Paleček – Kulvajt, Bednář (89. Kroupa). Trenér: Martin Pulpit.

Fanshop banner