FK MB – FK Jablonec 2:2 (1:1) na penalty 6:5
Klub

FK MB – FK Jablonec 2:2 (1:1) na penalty 6:5

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi v utkání o třetí místo na turnaji TIPSPORT CUP v Xaverově porazili FK Jablonec v penaltovém rozstřelu.

Hosté začali aktivně, jenže v 6.minutě rozhodčí přehlédl faul na Vizingra a místo toho odpískal jeho ruku. Z penalty se Gula nemýlil. Na druhé straně Kroupa mířil jen do náruče Lovásika. Týž hráč mohl vyrovnat ve dvacáté minutě, kdy jablonecký brankář nezpracoval malou domů, jenže míč skončil těsně vedle branky. Až ve 41.minutě zahrával Gögh trestný kop z hranice vápna a střelou k tyči upravil na 1:1.

Ve druhé půli měli více ze hry Boleslavští fotbalisté, jenže k ohrožení branky se dostávali těžko. A tak přišel trest. V 67.minutě Skoupý nedokázal odkopnout míč a Majsniar upravil na 1:2. Po pěti minutách bylo srovnáno. Trestný kop opět zahrával Gögh, ve skrumáži se nejlépe orientoval Cigánek a vstřelil druhý boleslavský gól.

Ke slovu tak přišly pokutové kopy a při nich byli úspěšnější boleslavští fotbalisté. V osmé serii rozhodl o jejich výhře Paleček. Hrdinou penaltového rozstřelu byl brankář Macháček, který zlikvidoval tři střely soupeře.

Sestava FKMB: Macháček – Hodan (46.Šmerda), Vizingr, Pokorný, Čupr – Krátký (46.Kulvajt), Procházka (46.Skoupý), Boniatti (71.Paleček), Gögh – Kroupa (46.Cigánek), Gruber (46.Sedláček)
Trenér: Martin Pulpit
Branky: 41.Gögh, 72.Cigánek – 6.Gula, 67.Majsniar
Rozhodčí: Hevera
ŽK: Paleček – Vít

Fanshop banner