Dorostenci se připravují na mistrovské jaro
Klub

Dorostenci se připravují na mistrovské jaro

Redakce

Od 6. ledna, kdy starší dorostenci FK Mladá Boleslav zahájili přípravu na jarní část České ligy, převzal tým po odcházejícím Karlu Ledvinkovi PAVEL KLAIN. Právě s ním jsme si povídali o tom, jak probíhá příprava vedoucího týmu soutěže na jarní část mistrovské sezóny. Sluší se ještě podotknout, že asistentem je u mužstva Jaroslav Kamenický.

„Prvních čtrnáct dní se tým připravoval v Mladé Boleslavi,“ řekl nám Pavel Klain a dodal: „Nyní probíhá týdenní soustředění ve Vysokém nad Jizerou, kde je na programu čtyřfázový trénink. Jedná se především o obecnou vytrvalost a nabírání fyzické kondice. Na denním pořádku jsou i lyže. Spíše ale pro zpestření, více místa má klasický běh. Na soustředění máme k dispozici patnáctičlenný kádr.“
A jak vypadá běžný den na soustředění? Ráno patnáct minut před sedmou je budíček, následuje první trénink, kdy hráči pod vedením asistenta Kamenického absolvují běh na zhruba tříkilometrové trati. Po snídani následuje v 10 hodin další fáze, odpolední trénink začíná v patnáct hodin. Ani po večeři si pak kluci neodpočinou, na programu v pondělí například byl kruhový trénink v tělocvičně, jindy má své místo aerobik.
„Ve Vysokém nad Jizerou zůstáváme do soboty 25. ledna, pak se budeme opět připravovat v Mladé Boleslavi. Druhý únorový den pak zahájíme sérii přípravných zápasů, mistrovské jaro startuje 15. března,“ uvedl dále Pavel Klain, který mužstvo převzal na vedoucí pozici. Z toho také vyplývá cíl pro jarní část.
„Cíl byl jednoznačně daný a tím je skutečně postup do extraligy. I tam by se tým měl následně pokusit vybojovat dobré umístění,“ konstatoval přesvědčivě Pavel Klain.

Fanshop banner