Letošní první vítězství v přípravě
Klub

Letošní první vítězství v přípravě

Redakce

FK Mladá Boleslav – SK České Budějovice 2:1 (poločas 1:0)

Ve svém posledním utkání skupiny Tipsport Cupu porazili mladoboleslavští fotbalisté kompletního účastníka I. Gambrinus ligy po velmi dobrém výkonu celého mužstva a napravili tak divoký výsledek středečního přípravného utkání proti SK Slavia Praha B.

Sestava:
Miller – Jakubec (74. Hodan), Vizingr (46. Skoupý), Pokorný, Paleček – Kulvajt (46. Krátký), Procházka, Štyvar, Boniatty (46. Gögh) - Kroupa (46. Sedláček), Gruber (57. Hýbner).

Fotbalisté Mladé Boleslavi vstoupili do utkání velmi svižně, ve 3. minutě se ujali vedení brankou Grubera, který zakončil přesný centr Boniattyho (je na zkoušce z LERKu Prostějov). Potom šli do šance Budějovice, ale jejich střela skončila pouze na tyči Millerovi branky. V polovině prvního poločasu mohla Boleslav zvýšit, ale sražení Kroupy v pokutovém území zůstalo nepotrestáno. Svižné tempo vydrželo až do konce první části hry.
Po změně stran Budějovice přidaly na důrazu a v 62. minutě se jim podařilo Matouškem vyrovnat. V posledních deseti minutách hry Mladá Boleslav opět ovládla hru a její vítězství zařídil v 90. minutě pohotovou střelou k tyči Sedláček.
Utkání mělo velmi dobrou úroveň a vítězstvím se boleslavští hráči dostali do hry o umístění na předních místech v závěrečné tabulce turnaje. O jaké umístění bude příští sobotu Boleslav hrát rozhodnou zítřejší zápasy ve skupině.
V dalším utkání skupiny remizoval Liberec s Bohemians Praha 0:0.

Fanshop banner