Mladá Boleslav - Xaverov 2:0
Klub

Mladá Boleslav - Xaverov 2:0

Redakce

Při podzimní domácí derniéře ukázal rozhodčí Košec tolik karet, že jiný si s takovým počtem vystačí na několik utkání. Na podmáčené trávě se hráči obou týmů marně snažili soupeře přetlačit. Domácí měli tradičně více brankových příležitostí, ale s obvyklou dávkou smůly je zahazovali.

Po necelé hodině hry domácí kouč Petržela vyslal do čím dál více nervoznější bitvy místo znavených Čupra a Bednáře čerstvé Gogha se Sedláčkem. Tlak na xaverovskou branku tím vzrostl, ale nulová střelecká bilance trvala i nadále.

Mladoboleslavským ke třem bodům pomohla xaverovská nedisciplinovanost, kterou sudí rázně trestal. Hosté dohráli bez tří vyloučených v osmi lidech. "Když bychom venku hráli podobně, jako u nás Xaverov, tak budeme také dohrávat v osmi," poznamenal po zápase Petržela.

První šel předčasně do sprchy Jirásek v 58. minutě a o devět minut později za ním následoval Krajčík. Oba po opakovaných napomenutích, když první žluté karty viděli v prvním poločase. "Fotbalově má na první ligu, ale je příliš nedisciplinovaný," posteskl si nad Krajčíkem xaverovský trenér Šimurka.

Na oslabený Xaverov se hrnul útok za útokem a jeho hráči čím dál tvrději bránili a drželi bezbrankový stav. Jedenáct minut před koncem normální hrací doby proklouzl Kroupa mezi xaverovskými beky a při dobíhání dlouhého míče se na hranici šestnáctky srazil s vybíhajícím brankářem Víškem. Jeho snahu zabránit mladoboleslavskému útočníkovi ve skórování ocenil sudí červenou kartou. "I v když jsme hráli v devíti, věřil jsem v bod, ale po vyloučení brankáře už ne," poznamenal Šimurka.

Do xaverovské branky se postavil osmnáctiletý náhradník Domlátil a za tři minuty ho překonal Kroupa a krátce před koncem odražený míč napálil zdařile do sítě Cigánek.

Góly: 82. Kroupa, 90. Cigánek.
ŽK: Hodan, Šmerda, Pokorný, Kroupa, Jakubec - Jirásek, Šindelář, Krajčík.
ČK: Jirásek, Krajčík, Víšek.
Rozhodčí Košec.
Diváků 930.

fotografie č.1 -
Nedělní utkání FK Mladá Boleslav - SC Xaverov sledují pan Josef Dufek předseda představenstva FK MB, Jaroslav Šeterle výkoný ředitel a JUDr. Jiří Šimáně - předseda představenstva Čedok a.s.
Foto č. 4
Střídačka domácích - trenér FK MB Vlastimil Petržela a generální manžer Zdeněk Kudela.
Foto č. 6
Zraněný Václav Paleček opouští hřiště v doprovodu maséra Tomáše Bartoně.
Foto č. 9
Rozhodčí Košec uděluje červenou kartu brankářovi Víškovi.

Fanshop banner