VIKTORIA PLZEŇ – FK MLADÁ BOLESLAV 2:0 (1:0)
Klub

VIKTORIA PLZEŇ – FK MLADÁ BOLESLAV 2:0 (1:0)

Redakce

V nedělním druholigovém utkání zdolala Viktoria Plzeň tým FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0). Pro domácí byl souboj s týmem trenéra Petržely jakýmsi vyvrcholením podzimu. Především s ohledem na vývoj v druholigové tabulce, kde si Plzeňští chtěli udržet bezprostřední kontakt s vedoucí rezervou Sparty. To se jim tedy nakonec v zajímavém a rušném utkání podařilo.

Hosté přitom vůbec v poli nehráli špatně a domácí celek neprakticky nepustili k šanci. Jenže v koncovce se nedokázali ani z těch největších příležitostí prosadit. Naopak domácí z minima šancí vytěžili maximum.
Utkání samotné provázelo deštivé počasí, hrálo se na podmáčeném a blátivém terénu. Přesto byl ve Štruncových sadech k vidění od prvních minut oboustranně útočný fotbal, kdy se šance střídaly na obou stranách. Hosté poprvé vážněji zahrozili v 8. minutě, míč po pravé straně zatáhl Bednář a po jeho centru trefil Cigánek pouze vyběhnuvšího brankáře. Naopak domácím se příležitost ke vstřelení branky naskytla v 17. minutě. To se po špatném odkopu hostí dostal k odraženému míči Švejnoha, jeho přízemní střelu k tyči z hranice pokutové značky stačil ale Miller vyrazit. Ve 38. minutě byl opět blízko ke gólu Cigánek, ten postupoval spolu s Bednářem a Kroupou na dva bránící hráče, jenže ve finále zvolil ve skluzu, ač byl tísněn, střelu a ta mezi tyče nemířila. Bezbrankový stav vydržel do 41. minuty. V ní po přízemním centru Smíška otevřel skóre plzeňský kanonýr Fořt. Gól domácí fotbalisty povzbudil, Plzeň zatlačila boleslavský tým na jeho polovinu a moc nechybělo, aby ještě do přestávky padl druhý gól. Ve 43. minutě se totiž Vlastimil Svoboda snažil přehodit Millera, ten míč naštěstí konečky prstů vyrazil.
Po změně stran byli opět aktivnější hosté. Jenže s koncovkou se v poslední době až neuvěřitelně trápí. Tu největší možnost ke skórování v 56. minutě zahodil Kroupa. Na hranici malého vápna se k němu dostal odražený míč, boleslavský útočník měl dostatek času na koncovku, jenže branku nakonec z ideální pozice netrefil. A tak přišel trest v podobě další inkasované branky. V 66. minutě při tlaku hostujícího mužstva unikl Smíšek a technickým obloučkem upravil na konečných 2:0. To byl pro vývoj utkání rozhodující moment. Domácí si poté už své vedení uhlídali. Nicméně v samém závěru se ještě dostal do šance střídající Sedláček, ani on však neměl přesnou mušku.
Branky: 41. Fořt, 66. Smíšek.
Rozhodčí: Helebrant.
ŽK: Zakopal - Procházka, Vizingr.
Diváci: 1500.
FK Mladá Boleslav: Miller – Hodan, Pokorný, Vizingr, Čupr (70. Paleček) – Šmerda, Procházka, Cigánek, Gögh – Bednář (84. Sedláček), Kroupa (84. Kulvajt).
Trenér: Vlastimil Petržela.

Fanshop banner