FK MB – FC MUS MOST 2:3 (0:1)
Klub

FK MB – FC MUS MOST 2:3 (0:1)

Redakce

Po domácí porážce s Jihlavou před dvěma týdny chtěli tentokrát v souboji s Mostem naši fotbalisté stoprocentně bodovat. To se nakonec nepodařilo, naopak i tentokrát se z tří bodů radovali hosté.

Mostečtí fotbalisté si na Městském stadionu vypracovali snad všeho všudy tři příležitosti a ty proměnily v branky. Naopak náš tým si opět vypracoval řadu příležitostí, dokázal dokonce vymazat dvoubrankové manko, jenže nakonec v samém závěru potřetí inkasoval.
Stav hrací plochy po vydatném dešti byl na samé hranici regulérnosti, rozhodčí Beneš však hřiště uznal jako způsobilé a tak se hrálo. Poprvé se skóre měnilo v 8. minutě, kdy si do vápna naběhl mostecký Zábojník a Macháček neměl šanci – 0:1. To také byla jediná šance hostí v první půli, poté už měli příležitosti pouze domácí. Jenže Göghův trestný kop Kýček vyrážel, poté si mostecký gólman poradil s tutovkou Kroupy a zlikvidoval i střelecký pokus Cigánka. Gögh navíc v další šanci trefil břevno! Ve 39. minutě byl navíc za oplácení vyloučen mostecký Salák a celý druhý poločas tak Boleslav hrála přesilovku.
Bohužel, jak se nakonec ukázalo, bezúspěšně. Přišla totiž 59. minuta, míč si k trestnému kopu postavil Pilař a trefil se přímo do šibenice – 0:2. Až poté se v domácím provedení začalo blýskat na lepší časy. Kroupa však nejprve trefil pouze jednoho z bránících hráčů stojícího na brankové čáře. Až v 71. minutě Kýček neudržel míč ve své náručí a Kulvajt snížil na 1:2. Boleslavští fotbalisté se i nadále snažili o vyrovnání, to se jim ale podařilo až pět minut před koncem. Na rohový kop nejvýše vyskočil Čupr a hlavou srovnal – 2:2. Když už se zdálo, že si oba soupeři rozdělí po bodu, přišla 89. minuta, rychlý brejk hostí a gól z kopačky Polomského, který nakonec rozhodl o tom, že i tentokrát Mladá Boleslav body doma rozdávala.

Branky: 71. Kulvajt, 85. Čupr – 8. Zábojník, 59. Pilař, 89. Polomský.
Rozhodčí: Beneš (známka 8),
diváků: 1050.
FK Mladá Boleslav: Macháček – Hodan, Vizingr, Skoupý, Paleček – Šmerda, Cigánek, Krátký (70. Čupr), Gögh – Kroupa, Sedláček (46. Kulvajt).
Trenér: Vlastimil Petržela.

Fanshop banner