PLZEŇ S NOVÝM TRENÉREM
Klub

PLZEŇ S NOVÝM TRENÉREM

Redakce

Trenérského žezla ve Viktorii Plzeň se ujal opět Zdeněk Michálek, který nahradil odvolaného Petra Radu. Novým asistentem se stal Boris Kočí. Tým pak pod jejich vedením vyběhl na trávník ve Štruncových sadech k prvnímu tréninku.

„Změna na trenérském postu byla opravdu nutná," řekl výkonný ředitel Viktorie Plzeň EMIL KRISTEK krátce poté, co nového trenéra představil týmu. Kristek přiznal, že ani atmosféra mezi ním a bývalým trenérem Petrem Radou nebyla ideální, a hráči to cítili. „Bylo to těžké rozhodování, postavili jsme si hlavu, ale nakonec to dopadlo dobře. Dobře pro plzeňský fotbal. To je nejdůležitější." Výkonný ředitel Viktorie je přesvědčen, že v Plzni jsou nejlepší fotbalisté druhé ligy, jak jmény, tak zkušenostmi. „Mužstvo potřebuje zklidnit, musí z něj spadnout určitá psychická bariéra. Změnit se musí i disciplinovanost na hřišti, někde byla chyba," dodal Emil Kristek, který počítá během zimy i s hráčskými změnami. „Cílem je postup do první ligy. Na ni chceme být dobře připraveni. Pořád je navíc volný Patrik Ježek. Byl bych rád, kdyby mohl v Plzni hrát. Dnes již bývalý realizační tým jej nechtěl."
Nový trenér Plzně ZDENĚK MICHÁLEK nepotřeboval samozřejmě ani minutu na to, aby se seznámil s prostředím. To dlouhá léta důvěrně zná nejen jako hráč a trenér. „Změnila se kabina hráčů, takovou jsme v první lize nikdy neměli, takže už jen kvůli té kabině se musí hrát v Plzni první liga," poznamenal.

Fanshop banner