KUNOVICE – FK MLADÁ BOLESLAV 0:0
Klub

KUNOVICE – FK MLADÁ BOLESLAV 0:0

Redakce

„Čeká nás těžký soupeř. Kunovice dvakrát po sobě, stejně jako Mladá Boleslav, prohrály. Jsou tedy ve stejné situaci. Udělali jsme změny v sestavě, šanci dostali hráči, které jsme si ještě chtěli před zimou více otestovat. Samozřejmě uděláme vše proto, abychom na hřišti soupeře uspěli,“ pravil před začátkem boleslavský trenér Vlastimil Petržela.

Změny v sestavě skutečně hru oživily, hosté se prezentovali bojovným výkonem a moc nechybělo, aby si z Moravy odvezli tři body za vítězství. Pojďme ale po pořádku. Úvodních deset minut nabídlo hru převážně ve středu hrací plochy. Až poté domácí obrana faulovala Bednáře a střelu Gögha z přímého kopu Kosmál vyrážel na roh. Také u další příležitosti byl s chutí hrající Gögh. Ten vysunul do brejku Palečka, na jeho centr do pokutového území ale bohužel Bednář nedosáhl. V 17. minutě se rozruch postaral domácí Chmelíček, když se pokoušel vymodlit penaltu. Místo toho však za teatrální pád obdržel žlutou kartu. Žlutilo se i na druhé straně, během necelé minuty karty „vyfasovali“ Procházka a Šmerda. Kunovice se do první vážnější šance dostaly po půlhodině hry, Faldyna z hranice vápna zamířil vedle pravé tyče branky střežené v pohodě a s přehledem chytajícím Macháčkem. V závěru první půle si hosté vypracovali ještě dvě šance. Nejprve po Hodanově centru Paleček hlavičkoval vedle a Hodanova tečovaná střela z trestného kopu skončila v Kosmálově náručí. Do druhého poločasu nahradil zraněného Bednáře Sedláček a byl to on, kdo se dostal do úvodní šance. Jenže jeho střele chyběla razance. Krátce poté byl blízko ke gólu Cigánek, jenže ve vápně nakonec na míč v poslední chvíli nedosáhl. Poté Göghovu střelu Kosmál vyrážel na roh. Pak už přišly dvě tutovky v boleslavském provedení. Nejprve Cigánek vysunul Palečka, ten se ale se střelou zbytečně ukvapil a mířil vedle. Pět minut před koncem neuspěl ani Kroupa. Míč z jeho kopačky sice prošel pod padajícím kunovickým brankářem, jenže do branky nezamířil a podél brankové čáry se odkutálel z pohledu domácích mimo nebezpečí. Fotbalisté nováčka II. ligy se k přímé střele na branku prakticky nedostali, jenže dvě minuty před závěrečným hvizdem rozhodčího se mohli radovat z vedoucí branky. Ve vápně totiž zůstal zcela volný Faldyna, naštěstí hlavičkoval vedle. „Připravovali jsme se na velice těžký zápas. Soupeř hraje důrazný a moderní fotbal, nebezpečné jsou jeho centry do vápna. My jsme se na utkání připravovali jako na nejtěžší zápas venku, který nás nyní čeká. To říkám zcela otevřeně, v Prostějově hrály Kunovice výborně. Proto jsme také, a vzhledem k tomu, že jsme ve fázi hledání a vytváření mužstva, dali zase šanci jiným hráčům. Do zápasu dali srdíčko, bojovali a nakonec při troše štěstí jsme mohli i vyhrát. Vypracovali jsme si dvě opravdu gólové šance. Po nešťastném odkopu Vizingra nás ale mohli v závěru domácí potrestat. Z Kunovic odjíždím s dobrými pocity. A co jsem hráčům řekl o poločasové přestávce? Pravdou je, že jsme v první půli hráli bojácně, hlavně Cigánek. Kdyby se trochu formou přiblížil Göghovi, mohli jsme být daleko nebezpečnější už v úvodní části. To byl jeden problém. Druhým bylo to, že se nám brzy zranil Bednář a nehrál tak, jak bychom si představoval,“ konstatoval trenér Vlastimil Petržela.

Rozhodčí: Šedivý,
ŽK: Chmelíček, Faldyna – Procházka, Šmerda, Bednář,
diváků: 650.
Kunovice: Kosmál - Jordánek, Máčala, Mačuda, Josefík - Kopčil, Bílý, Zapletal (68. Šimeček), Chmelíček (58. Kučera) - Faldyna, Matůš.
Trenér: Lubomír Blaha.
FK Mladá Boleslav: Macháček – Hodan, Vizingr, Skoupý – Šmerda, Procházka, Cigánek (81. Krátký), Gögh, Paleček – Kroupa, Bednář (46. Sedláček, 90. Kulvajt).
Trenér: Vlastimil Petržela

Fanshop banner