FK MB – VYSOČINA JIHLAVA 1:2 (0:0)
Klub

FK MB – VYSOČINA JIHLAVA 1:2 (0:0)

Redakce

Nepříjemné překvapení připravili nejen sobě, ale i svým příznivcům boleslavští fotbalisté. Porážku s Jihlavou totiž nečekal ani ten největší pesimista. Přitom v první půli měli domácí více ze hry, jenže recept na překonání gólmana Bartoše bohužel nikdo nenašel.

Přitom v hledišti nechyběla tradičně řada osobností. Mezi nimi například Dr. Helmuth Schuster, člen představenstva firmy Škoda Auto a.s. odpovědný za oblast personalistiky nebo primátor Mladé Boleslavi Mgr. Jaroslav Polívka, slavící právě v den zápasu kulaté jubileum – šedesáté narozeniny. První poločas se odehrál v režii domácích, hosté se prakticky k ničemu nedostali, až v samém závěru úvodního dějství. To když Večeřa ve vápně neuspěl proti Macháčkovi. Více pozornosti si tak zasloužily šance boleslavského týmu. V hlavní roli se ale představil gólman Bartoš. Nejprve si poradil se střelami Cigánka a Bednáře, poté zlikvidoval i nebezpečný Šmerdův centr. Také Procházka z hranice velkého vápna mezi tyče nezamířil, naopak míč z jeho kopačky skončil nad. Zatímco v první půli gól nepadl, ve druhém se hned třikrát míč třepetal v síti, a to dokonce během úvodních devíti minut. Jako první skóroval hostující Baštař a poslal svůj tým do vedení. Blesková odpověď přišla po rohu Gögha a přesné střele Vizingra přímo k tyči – 1:1. Jenže přišla 54. minuta, v ní útok hostí po levé straně hřiště a pak z pohledu Jihlavy úspěšné dobývání boleslavské branky. První pokus vyrážel Macháček, druhý odvracel z brankové čáry Pokorný a třetí už skončil v síti. Nikdo nedokázal míč odvrátit do bezpečí a tak Kaplan upravil na 1:2. Osm minut před koncem ještě chyboval v rozehrávce Macháček, Šebek se naštěstí nestačil včas zorientovat a hrubku domácího gólmana nepotrestal. V závěru mohl vyrovnat střídající Kroupa, jenže trefil pouze břevno. Poté ještě musel předčasně pod sprchy po druhé žluté kartě boleslavský Pokorný.

Branky: 49. Vizingr – 47. Baštař, 54. Kaplan.
Rozhodčí: Čecháček,
ŽK: Pokorný, Jakubec – P. Bartoš,
ČK: 88. Pokorný (MB), diváků: 1580.
FK Mladá Boleslav: Macháček – Šmerda, Vizingr, Pokorný, Čupr – Krátký, Cigánek (62. Kulvajt), Procházka (72. Jakubec), Gögh – Sedláček (58. Kroupa), Bednář.
Trenér: Vlastimil Petržela.
Jihlava: J. Bartoš - Šourek (52. Frolda), Ryška, Kadlec P. Bartoš (69. Vaculík) - Vladyka, Baštař, Večeřa, Veselý (89. Malínek) - Kaplan, Šebek.
Trenér: Roman Pivarník.

Fanshop banner