SFC OPAVA – FK MB 3:0 (2:0)
Klub

SFC OPAVA – FK MB 3:0 (2:0)

Redakce

Povzbuzeni vítězstvím nad rezervou Sparty odjížděli mladoboleslavští fotbalisté k sobotnímu druholigovému utkání na hřiště exligové Opavy. Úspěšnější ale nakonec byli domácí, kteří zvítězili 3:0 (2:0). Svěřenci trenéra Vlastimila Petržely tak utrpěli vůbec první porážku v soutěžním ročníku 2002/2003.

Vedoucí tým druhé ligy se v zápase samotném mohl brzy radovat z dvougólového náskoku. Už v 9. minutě se totiž střelecky prosadil Brazilec v domácích službách Sena a po dvou minutách zvýšil na 2:0 Švancara. V závěru první půle stálo navíc na straně hostů štěstí, to když domácí ve 44. a 45. minutě nastřelili tyč Macháčkovy branky. Právě Macháček musel kvůli zranění v poločasové přestávce střídat a Miller v závěru utkání ještě jednou inkasoval. Autorem třetí opavské branky byl Pospěch. Ani hosté ovšem nebyli bez šancí, jenže v koncovce se nedokázali prosadit. Procházka v pokutovém území soupeře trefil pouze jednoho z bránících hráčů, do slibné příležitosti se dostal střelec obou branek do sítě letenské rezervy Bednář a nebezpečná byla hlavička Kroupy. Obrovskou příležitost měl rovněž Kulvajt, jenže ani on se hlavou střelecky neprosadil. „Fotbal se hraje na góly, my třikrát inkasovali po hrubých chybách a naopak ani jednou neskórovali. Těžko jsme proto mohli pomýšlet na úspěch,“ uvedl po zápase asistent Ladislav Bilák a pokračoval v hodnocení. „V jedenácté minutě jsme prohrávali 0:2 a to bylo pro vývoj zápasu, jak se později ukázalo, rozhodující. V poločase jsme si v kabině říkali, že budeme hrát útočnější fotbal a že zkusíme ještě skóre otočit. Nepodařilo se, místo toho přišel třetí gól v naší síti. I my jsme si vypracovali šance, jenže v koncovce se nedařilo. Navíc jsme přišli o brankáře Macháčka, odstoupit musel kvůli nataženému stehennímu svalu.“

Branky: 9. Sena, 11. Švancara, 82. Pospěch.
Rozhodčí: Královec,
ŽK: Devátý – Jakubec, Procházka,
diváků: 3515.
SFC Opava: Vašek - Harazim, Sečen, Jašek, Mikula - Devátý (86. Mena), Metelka (90. Gill), Baránek, Sena - Pospěch (87. Mena), Švancara (90. Rozsypal).
Trenér: Karel Jarůšek.
FK Mladá Boleslav: Macháček (46. Miller) – Šmerda, Jakubec, Pokorný, Vizingr – Krátký, Procházka, Cigánek, Čupr – Bednář, Sedláček (46. Kroupa).
Trenér: Vlastimil Petržela.

Fanshop banner