FK MB - SPARTA PRAHA „B“ 2:1 (0:1)
Klub

FK MB - SPARTA PRAHA „B“ 2:1 (0:1)

Redakce

„Diváci viděli prvoligový fotbal,“ pravil po skončení zápasu trenér domácího týmu Vlastimil Petržela a měl pravdu. Měrou vrchovatou se o to postarali právě boleslavští fotbalisté, kteří sice po první půli prohrávali 0:1, po změně stran ale během jediné minuty zásluhou Bednáře skóre otočili.

Sparťanská rezerva přijela ve skutečně hvězdné sestavě, kde nechyběli například Špit, Flachbart, Horák, Abanda, Mynář, Babnič, Kincl nebo Čížek. Právě posledně jmenovaný se také dostal už ve druhé minutě sám před Macháčka, strážce domácí svatyně ale v pravý čas zasáhl a příležitost zlikvidoval. Do stejné šance, ovšem na druhé straně hřiště, se dostal Sedláček, jenže ani on míč do sítě neposlal. Vzápětí ještě hlavičkoval z dobré pozice Krátký, Špit při jeho pokusu osvědčil postřeh. Skóre se poprvé měnilo ve 22. minutě, kdy po pravé straně zatáhl míč Kincl a právě po jeho centru Kincl mířil přesně – 0:1. Domácím se dobrá příležitost naskytla ve 34. minutě, trestný kop z blízkosti vápna zahrával Čupr, jenže trefil jen zeď a od té se míč dostal v pohodě do Špitovy náruče. Po změně stran se výkon boleslavského mužstva stoprocentně zlepšil a přišly zaslouženě i góly. A to v rozmezí jediné minuty a v obou případech se střelecky prosadil Bednář! Nejprve využil nepozornosti obrany a srovnal na 1:1. Vzápětí osvědčil svůj přehled a lobem přes vybíhajícího Špita poslal svůj tým do vedení - 2:1. Do další šance se dostal Procházka, po jeho střele se otřáslo břevno.

Branky: 56. a 57. Bednář – 22. Zavadil.
Rozhodčí: Bejlek,
ŽK: Šmerda – Kincl, Horák, Cesarec,
diváků: 3700.
FK Mladá Boleslav: Macháček - Šmerda, Vizingr, Pokorný, Čupr - Krátký, Cigánek, Procházka, Gögh (85. Paleček) - Sedláček (90. Kulvajt), Bednář (76. Kroupa).
Trenér:Vlastimil Petržela.
SPARTA B: Špit - Flachbart, Horák, Petráš, Mynář (83. Vl. Pokorný) - Babnič (65. M. Zelenka), Čížek, Abanda, Zavadil - Kincl, Cesarec.
Trenér: Václav Kotal.

Fanshop banner